Foto: bejulienka
Lacné sedliacke jedlo, ale výborné!
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, osolíme a uvaríme. Keď sú uvarené, zlejeme asi do polovice zemiakov vodu / pre istotu si ju zlejme do nádoby, nie do umývadla/, posypeme zemiaky múkou, prikryjeme pokrievkou a necháme 5min. ešte variť.
- 2
Zemiaky rozmačkáme, lepšie je rozmixovať, na hustú kašu. Ak je veľmi hustá, prilejeme zo zliatej vody. Radšej nech je hustá, ako riedka, pretože pri pečení trochu zredne. Kašu prelejeme do väčšieho pekáča /asi na hrúbku 3cm/ a necháme zapiecť bez prikrytia 30-45min.- ako kto má rád chrumkavé. /v el. rúre pečiem na 200C na vzduchu/.
- 3
Medzitým si prepláchneme kapustu, osolíme ju a varíme. Ku koncu pečenia si opražíme na oleji 2 veľké pokrájané cibule. Keď je fučka zapečená, prekrojím ju pozĺž pekáča na polovicu a potom na kocky asi 10x10cm /proste si naberiete/ a porciu posypete opraženou cibuľkou a pridáme uvarenú kapustu.
- 4
Výborné s Acidkom alebo so studeným mliekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
partner miluje takéto jednoduché,ale sýte jedlá....až raz,keď som fučku urobila s hladkou špaldovou múkou,odmietol jesť...hi,hi.....zvláštne,vadila mu tmavšia farba,akoby som robila z pozmetanej múky z podlahy :))))
No a tie škubánky sú nasladko nie? Z tohto istého cesta sa lyžicou namočenou v masti vykrajujú škubánky a nahádžu do misy. Potom sa podávajú poypané makom a cukrom, alebo aj tvarohom - kto má aké rád.