Frankfurtská polievka

Frankfurtská polievka
Foto: bozulka
bozulkaBozulka, recept pridal: 29. marca 2010 18:00Ďalšie jeho recepty

Od nedele z raňajok mi ostali párky,frankfurtské párky preto ten názov.Toto je jedna z tých polievok kde využívam rôzne zbytky.

Suroviny

10 min
minút
príprava
25-30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na olej dáme jemne pokrájanú cibuľu ,kedˇzačne peniť pridáme na kolieska pokrájané párky a chvíľku opekáme,pridáme lyžičku múky a opečieme do červena /nie spáliť/ potompridáme trošku rasce/mletú/ červenú mletú papriku premiešame a zalejeme studenou vodou podľa potreby.premiešavame aby sa nám neurobili žmolky a keď začne polievka vrieť pridáme na kostičky pokrájaný zemiak,korenie bujon a varíme do zmeknutia zemiakov.Dochutíme podľa vlastnej chuti-ja pridávam aj pálivú chilli omáčku. Dochutím zelenou vňaťkou.Je to rýchle,jednoduché a dobré.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bozulka, 29. marca 2010 o 18:33
    No a už je to tu -mám na polievke igelit.Ale bohužial polievka je zjedená a "igelit"odstrániť neviem.Tak pardon!!!


  • jody, 29. marca 2010 o 21:35
    Igelit, neigelit, vonia až sem. :-)
    Inak, ak sa nemýlim, do originál frankfurtskej ide aj mrkva a možno aj hrášok, ale to vôbec nevadí. Táto vyzerá fantasticky.


  • cistinka, 29. marca 2010 o 21:49
    Božka...tie tvoje polievky...........keby tu teraz ten tanier bol, ja by som sa pod ten igelit dostala :-)


  • michsamant, 29. marca 2010 o 22:08
    Nijaky igelit :))) to je jasny blesk,igelit sme videli na inej polievke ;)
    Musim tuto polievocku skusit,uz som ju raz niekde pozerala a lakala ma.


  • cistinka, 29. marca 2010 o 22:24
    Božka, odkiaľ máš tak peknú papriku?


  • dry, 30. marca 2010 o 07:20
    Namiesto párkov skúste prešovský kabanos. Dodá polievke vynikajúcu chuť.


  • dry, 30. marca 2010 o 07:28
    Frankfurtskú polievku robím trochu inak. Postup je rovnaký, ake párky a zemiaky pridávam až po rozmixovaní cibulky v polievke. Dostanete krémovú polievku nakoniec ochutím solou a čiernym mletým korením.


  • jezibabka1, 30. marca 2010 o 08:45
    aj ja si prosím za tanierik :)


  • sjuz, 30. marca 2010 o 09:10
    Aj ja tak robím, Bozulka, práve sa na ňu chystám:)
    A včera si ma inšpirovala rajčinovou - mali sme na večeru... .:))


  • bozulka, 30. marca 2010 o 14:11
    @jody do originálnej polievky ide kel a zemiak,ale myslím,že to je úplne jedno , Je to môj originál a basta fidli.HA..HA..Hlavne,že vonia a skutočne bola dobrá.


  • bozulka, 30. marca 2010 o 14:27
    @ čistinka papriku sa snažím kupovať iba keď je maďarská a to kupujem potom "na rohy"Ale táto je kúpená v nejakom markete ani neviem kde.Vieš čo,ja do takýchto polievok a gulášov pridávam gulášovú kocku /bujon/ a tam je tiež dobrá paprika.
    Dievčence som rada,že som Vás potešila inšpiráciou.
    @ dry frankfurtská je preto,že sú tam originálne párky frankfurtské tiež robievam všelijaké podľa toho čo mi ostane a potom je to trebars gulášová.
    U nás polievka byť musí lebo my sme polievkový.A aká bola dnes? Nájdete si na vareche.Dúfam,že aj tá Vás bude inšpirovať.Je to jedna z tých zdravých polievok.


  • slnieckosom, 31. marca 2010 o 10:31
    bozulka - Pár dní dozadu môj drahý syn prišiel domov a ospevoval frankfurtskú polievku, že ju jedol s frajeročkou v nejakom to žilinskom pube a bola taká úžasná, že asi najúžasnejšia... :-))) Nuž akoby si vedela, že recepis sa mi zíde a veru ti naozaj pekne ďakujem, ihneď ukladám a dnes na večeru varím...:-))) No čo kvoli bábätku neurobím? :-)))


  • bozulka, 31. marca 2010 o 12:34
    @slnie čkosom,to ma teší,ale ako som už písala do originálnej polievky ide ešte kel na tenko pokrájaný.Tak neviem akú receptúru použili v pube,nenápadne vysonduj.Želám príjemné sviatky.
    Ak môžem trošičku -kritiky na Tvoje nové foto,kde je to slniečko?Išlo spinkať?Prepáč mi ,ale vždy keď vidím novú fotku tak to vo mne hrkne.


  • slnieckosom, 31. marca 2010 o 20:27
    bozulka... dostala som od neznámej dámy(?) veľmi kritický mail, či som v zoznamke, keď som sa "vycapila" s úsmevom plným zvodu a hriechu a myslím si, že niekto naletí na moje krivé úsmevy a písanie trápnych príhod :-) Nebudem bojovať s hlúposťou, lebo s tou sa asi ani nedá a vlastne aj možno dobre tak... :-) Iste nebolo mojim zámerom sa akokoľvek inak prezentovať, než tak, že mám toto tu veľmi rada, rada mám mnoho dám, ktoré sú úžasné, vedia i poradiť a vedia o varení veľa, teda radšej ustúpim, než by tu malo -nebodaj- dôjsť k...povedzme nezhodám :-) Tie ja z duše nerada, ale i na tejto miniatúrke sa škerím, čo je základné poznávacie znamenia mojej osoby ;-)))


  • slnieckosom, 31. marca 2010 o 20:28
    ups...znamenie ;-)


  • bozulka, 1. apríla 2010 o 11:23
    @slnie čkosom prepáč nevedela som,že aj tu sa nájde taký" tvor".Máš pravdu ,ja som tiež už dávno prestala bojovať s hlúposťou,treba ju ignorovať,lebo hlúposť sa nenaučila lietať!!! Ale nikdy sa jej neprispôsobujem.To ma naučil život.
    A Ty si ži svoj život hlupáci a neprajníci nech Ťa naširoko obchádzaju.To Ti želám už len pre to slniečko!!!


  • slnieckosom, 1. apríla 2010 o 11:30
    Tak ti, mila bozulka, prajem požehnané a milostiplné veľkonočné sviatky, nech ste a sme všetci zdraví a nech nás všetkých spoločne hreje krásne slnko jarných dní :-))) :-*


  • bozulka, 1. apríla 2010 o 11:49
    @ slniečkosom Ďakujem.


  • fcielka, 23. júna 2010 o 11:29
    Vcera som ju robila na veceru....chutila vyborne:)


  • bozulka, 26. júna 2010 o 12:02
    @fcielka prepáč,ale dlhšie som nebola prítomná tak až dnes som otvorila poštu.Som rada,že ti polievka chutila.Je to celkom dobrá polievka a hlavne rýchlá.Budem rada keď vyskúšaš aj ďalšie moje polievky,sú skutočne dobré a chutné.Už som dlhšie nepridala žiadnu novú,ale teraz som bola veľmi zaneprázdnená čo už bude ochvíľu za mnou.Ďakujem za záujem.


  • kickedup, 25. novembra 2013 o 13:29
    prave som ju dovaril... a je uzasna!! ;-)


  • obor123, 25. novembra 2013 o 13:39
    Ďakujem za inšpiráciu. Vo varení mám najväčšie problémy s polievkami. Je to 5+ + v kk


  • bozulka, 25. novembra 2013 o 13:41
    Ďakujem,som rada,že chutila...a je hotová cobydup... :-!


  • bozulka, 25. novembra 2013 o 13:46
    @obor123 , dobrú chuť...ja som s polievkami nemala nikdy problém,manžel bol polievkový a tak som sa snažila okrem jeho obľúbených aj vždy niečo nové...väčšinou momentálny nápad z toho čo bolo doma...


  • altyn, 17. apríla 2014 o 20:22
    @bozulka 3 ingrediencie a tak úžasná polievka!!! Cibuľa, zemiak a párky... Už som ju robil, no nemal som možnosť pochváliť. Je fakt výborná! Ja polievky nezahusťujem ničím a tak som ju len dochutil ligurčekom a petržlenovou vňaťou a podával som s pečivom. Malo to úspech ako "manna nebeská"... :-)))


  • bozulka, 18. apríla 2014 o 20:19
    @altyn ,kam si sa stratil?Na Vareche ťa neviem nájsť?
    Predvčerom som si na teba spomenula,ja už menej chodím na Varechu /zdrav.problémy/ a ty kde nič tu nič,ale vidím,že si OK.
    Ďakujem za pochvalu !!! :-)


  • altyn, 19. apríla 2014 o 18:34
    Drahá @bozulka nestratil som sa. Nehľadaj ma, nenájdeš.... Vieš, keď som videl ako sa to na "VARECHE" przní, tak som včas odišiel. Ale dodnes spomínam aké to bolo predtým. Dobré rady, humor a dobrá nálada... Ale tvoju polievku som už konečne musel pochváliť, lebo môj bráško ju miluje. :-)))


  • bozulka, 20. apríla 2014 o 23:42
    @altyn , ďakujem..želám veľa šťastia !!!!!!!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist