Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept)
Autor receptu: emdy
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť
pokrmu, ktorý je pripravovaný
šetrne pri nízkej teplote za pomoci parného režimu a teplotnej sondy.
6 porcií |
15 minút príprava |
75 minút na 165 °C |
Postup
- Použijeme gastronádobu GN 2/3 x50 mm, ktorú potrieme rastlinným olejom. Surové zemiaky nakrájame na plátky a začneme ukladať vrstvy s pokrájanou kobásou a vajíčkom (5 ks vajec uvarených na tvrdo).
- Zálievku pripravíme rozšľahaním 5 vajec a smotany, osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
- Dáme do konvektomatu a nastavíme parameter Delta "T" na 85 °C v jadre pokrmu. Nastavíme parametre programu nasledovne: čas 1:15, teplota 165 °C a vlhkosť 30 %. Tepelnú úpravu ukončuje dosiahnutie jedného z nastavených parametrov.
- A tu je výsledok...