Francúzske zemiaky po mojom (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
...dnes som tom videl a jedol prvý krát ... chutilo mi to .... pôvodne sa to vraj robilo zo stehnom ,alebo krkovičkou ,ale ani kuracinka tomu neublížila
30 minút príprava |
70 - 80 minút na 220 °C |
Postup
- .. potrebné suroviny
- očistené zemiaky si nakrájame na tenké plátky .... 2 - 3 mm
- do misy s nakrájanými zemiakmi pridáme postrúhaný syr , vegetu , soľ ...
- ... smotanku ,čierné korenie , olej
- všetko v mise premiešame a polovičku rozložíme v oleji vymastenom pekáči
- na rozložené zemiaky poukladáme rozporcované kúrence - bez prs , tie som dal mimo do marinády na inokedy ....... kuracie mäso osolíme poprípade trochu vegety
- a rozložíme zbytok zemiakov aj ,,šťavy,, prikryjeme druhým pekáčom a dáme na hodinku do trúby + - 220 °C
- po hodinke odkryjeme a ešte necháme zapiecť cca 15 - 20 minut
- hotovo
- .... DOBRÚ CHUŤ