Francúzske zemiaky po mojom (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...dnes som tom videl a jedol prvý krát ... chutilo mi to .... pôvodne sa to vraj robilo zo stehnom ,alebo krkovičkou ,ale ani kuracinka tomu neublížila

30 minút
príprava
70 - 80 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. .. potrebné suroviny
  2. očistené zemiaky si nakrájame na tenké plátky .... 2 - 3 mm
  3. do misy s nakrájanými zemiakmi pridáme postrúhaný syr , vegetu , soľ ...
  4. ... smotanku ,čierné korenie , olej
  5. všetko v mise premiešame a polovičku rozložíme v oleji vymastenom pekáči
  6. na rozložené zemiaky poukladáme rozporcované kúrence - bez prs , tie som dal mimo do marinády na inokedy ....... kuracie mäso osolíme poprípade trochu vegety
  7. a rozložíme zbytok zemiakov aj ,,šťavy,, prikryjeme druhým pekáčom a dáme na hodinku do trúby + - 220 °C
  8. po hodinke odkryjeme a ešte necháme zapiecť cca 15 - 20 minut
  9. hotovo
  10. .... DOBRÚ CHUŤ