Šošovica
Šošovica

Francúzska šošovica so šalátovými zemiakmi

blissofplants - fotkablissofplants, 30. januára 2021
3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (podľa vlastného výberu)
1 ks
2 strúčiky
2 ks
1/2
200 g
80 ml
2 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak restujeme pár minút.

  2. 2

    Pridáme šošovicu, na malé kúsky nakrájanú mrkvu, cuketu, pretlak a vodu. Privedieme do varu a za občasného miešania varíme až kým je šošovica mäkká a uvarená. Dobre ochutíme.

  3. 3

    Medzitým si uvaríme zemiaky v šupke. Keď sú hotové, zmiešame ich s čerstvými alebo sušenými bylinkami a kúskom rastlinného masla.

  4. 4

    Podávame so šošovicou.

Diskusia k receptu

haji
Mám nedodělky, musím se po té zelené šošovici poohlédnout. Pěkný receptík, mně by chutnalo. Máš vždy pěkné a chutné vege recepty, díky za inspiraci!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia