Struková fazuľa
Francúzska fazuľka podľa Katky (fotorecept)
Autor receptu: majkok
Tento recept som dostal od známej a
veľmi ma zaujala netradičná príprava.
Musel som ho vyskúšať a dávam vám
ho do pozornosti.
5 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, ako na zemiakový šalát. Schladíme, očistíme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska.
- Obalíme v rozšľahanom vajíčku, opražíme z oboch strán a ukladáme na pekáč. Nemusíme ničím mastiť.
- Na druhú vrstvu si na cibuľke opražíme mäsko, ja som dal kuracie, ale je to na vás. Podusíme do mäkka, pridáme horčicu, kečup, korenie, hrášok s mrkvou, soľ, a zelenú fazuľku.
- Túto zmes dáme na zemiaky. Nastrúhaný syr si zmiešame so smotanou a všetko pekne polejeme
- Prikryjeme alobalom a na cca 30 minút necháme piecť pri 220 °C. Potom alobal odstránime a dopečieme do zlatova.
- Podávame s kyslou uhorkou, alebo baraními rohmi či čili omáčkou. Prajem dobrú chuť.