Fougasse -provensálsky plnený chlebík fotorecept
Foto: egreska
Suroviny
Suroviny A: | |
200 g |
|
50 g |
|
2 štipky |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1,5 dcl |
|
10 g |
|
Suroviny B: | |
1 |
|
asi 2 platky |
|
100 g |
|
Suroviny C: | |
|
|
|
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
|
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto.Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a vymiesime nelepive a mäkke cesto.Ja som robila v pekarničke.Nechame ho zakryte hodinu kysnut.
-
2
Medzitym si pripravíme ingrediencie B:Slaninku nakrajame na drobne kocky a vyškvaríme na 1 pl oleja.
-
3
Pridame nakrajanu cibulku a orestujeme.Nechame vychladnut.
-
4
Pridame nakrajany syr a premiešame.Plnku mame hotovu. Toto je taky zaklad,možete urobit aj viac plniek napr.s čiernymi olivami alebo sušenymi nakladanymi paradajkami..
-
5
Cesto rozdelíme na štyri časti.
-
6
Rozvalkame placky a plnku rovnomerne rozdelíme.Cesto uzavrieme a vytvarujeme gulky.Prikryjeme a nechame postat 10 minut.
-
7
Rozvalkame na placky a urobíme zarezy v tvare listu.Zakryjeme a nechame 15-20 minut.
-
8
Pripravíme si zmes na potretie zo surovín C:
-
9
Chlebík potrieme a roztiahneme v zárezoch.
-
10
A upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 15 minut.
-
11
Chlebík je vyborný ku kremovým polievkam,ku grilovanemu mäsku alebo len tak chrumkať...
Ďakujem.