Foto: cokomilka
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička, pevný lieh a asi šesť vidličiek na dlhej rúčke. Zobraziť celý popisPotrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička, pevný lieh a asi šesť vidličiek na dlhej rúčke. Bežne ich predávajú v domácich potrebách. Taktiež si dajme na stôl obrus, ktorého nám nebude ľúto...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si roštenku, ktorá je na toto jedlo ideálna. Mala by byť odležaná celkom. Nakrájame ju na kocky so stranou asi 1,5 cm. Pokvapkáme olejom a uložíme aspoň hodinu pred konzumáciou do chladničky. Do mištičiek pripravíme omáčky, šaláty. Do stredu stola umiestnime panvicu na fondue. Zapálime lieh v liehovom variči a na stojan položíme panvičku s piatimi decami oleja. Pomaly ho zohrievame.
- 2
Keď olej bublinkuje ale nedymí, môžeme si začať dlhými vidličkami, ktoré sú farebne odlíšené, hádzať kocky mäsa do oleja. Počkáme, kým mäso nezbelie a vyberieme ho vidličkou, necháme odpariť a máčame si ho do omáčok, zajedáme chlebom, zeleninou a zapíjame vínom.
- 3
Takto môžeme "fonduovať" i iné druhy mäsa, najvhodnejšie sú kuracie a rybie. Skúšali sme sviečkovicu, no tá bola príliš tvrdá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak do oleja možno hádzať i šampiňóny alebo krevetky...lenže tie rybacie veci naposledy, pretože olej nimi napáchne.