Focaccia so zemiakmi a rozmarínom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Recept na tuto focacciu som dostala na moj email. Mali sme ju na obed s nakladanou bryndzou.
12ks porcií |
10min+60min kysnutie minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Vsetky suroviny okrem zemiakov som dala do misky a mixerom som si vymiesila vlacne cesto. Cesto som nechala vykysnut. Umyte zemiaky som aj so supkou postruhala na tenke platky. Tieto platky som potom este prekrojila na polovicky.
- Vykysnute cesto som roztiahla, roztlacila prstami na plech velkosti 19/23cm. Plech som predtym potrela olejom. Cesto som nechala podkysnut este asi 20 minut. Potom som do cesta ulozila na platky nakrajane zemiaky. Zemiaky som pokvapkala olejom a posolila. Medzi zemiaky som ulozila kusky rozmarinu.
- Focacciu som piekla vo vyhriatej rure 200C 30 minut. Upecenu som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.