Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
Foto: chutimi
V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odblaňte mäso a nechajte ho odpočívať mimo chladničku aspoň pol hodinu. Okoreňte nahrubo mletým korením. Mäso ostáva vcelku, neporcujte ho!
- 2
Očistite a nakrájajte zemiaky a brokolicu. Zemiaky s tvrdšími časťami brokolice (noha a hrubšie stonky) dajte variť do slanej vody. Zvyšnú brokolicu pridajte až neskôr. Varte až kým všetko nie je mäkké. Zlejte vodu, pridajte kúsok masla, smotanu a roztlačte na kašu.
- 3
Baby karotku umyte a dajte variť do osolenej a ocukrovanej vody. Po uvarení zlejte vodu, pridajte trochu mletého čieneho korenia, kryštálového cukru a masla a osmahnite aby karotka ostala pekne lesklá.
- 4
V miske zmiešajte olej, nadrobno posekaný cesnak, chilli a petržlenovú vňať. Dochuťte soľou a korením. Nechajte odstáť.
- 5
Rozohrejte veľkú panvicu s troškou oleja. Pripravte si hrubý alobal na zabalenie mäsa. Podľa hrúbky opečte mäso z oboch strán aby ostalo medium. Steak preložte na alobal, posypte hrubozrnnou soľou a zabaľte. Nechajte odpočívať cca. 10 min. Potom krájajte na tenké plátky. Mäso zvnútra musí ostať ružové. Ja som steak na obrázku robil 3,5 minúty z každej strany a odpočívalo necelých 10 minút.
- 6
Servírujte s pyré a karotkou. Mäso prelejte jemne olejom s cesnakom, vňaťou a chilli. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Re: Cena
Kilo flank steaku stalo nejako 6-8eur sa mi zda (metro), par zemiakov, brokolica, karotka, cesnak, olej...drobne, cize taketo hlavne jedlo pre 4 osoby za 10eur si myslim, ze je fajn deal (hovorime o nedelnom obede).
Re: Podobnost receptov
Neviem o com presne hovoris. Mam tu zavesene 2 podobne recepty. Tento a jedno teľacie, ktoré som robil pred x mesiacmi (zavesene spolu s tymto), na ktore evidentne narazas. Co by si tam zmenila? Budem rad, ked konstruktivne poradis.
en.wikipedia.org/wiki/Flank_steak...
veľmi pekný recept s výbornou prílohou a krásne prudko jedlé foto.
*****
Nenechaj sa odradiť, hundroši, boli, sú aj budú.. a vieš čo? Vždy budú okrem nich aj tí, ktorí vedia prácu iného oceniť. Tí za to stoja, nie? ;-)
pekny recept inac.