Feijoada

2010 - bez fotky2010, 9. júna 2011
Feijoada
Foto: 2010

Bola treba vycistit ladnicku od vsetkych udenim a masa a tento Brazilsky recept je perfektny na to.Povodny recept pouzival susene solene maso" carne seca Zobraziť celý popisBola treba vycistit ladnicku od vsetkych udenim a masa a tento Brazilsky recept je perfektny na to.Povodny recept pouzival susene solene maso" carne seca " a vela miestnych Brazilskych ingrediencii.Mimo Braziliu je modifikovany aj domorodcami zijucimi vonku a suroviny sa nahradzaju udeninamy ale jedna surovina musi ostat povodna to je cierna fazula.

3 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
300 g
1 nasekaná vacsia
3 struciky
1




Postup

  1. 1

    Ciernu fazulu dame vecer namocit.Vodu zlejeme a oplachneme niekolko krat. Dame varit do polomakka.

    Feijoada - obrázok 1
  2. 2

    Vsetko maso a klobasy nakrajame na velmi hrubo a dame varit , je dobre pri vareni vymenit vodu aj 2 x , hlavne ked sa pouziva nakladane hovadzie corned beef. Varime do polomakka.

    Feijoada - obrázok 2
  3. 3

    Poolouvarene maso a klobasy vyberieme z vody. Na oleji si dame oprazit nakrajanu prerastenu slaninu pridame nakajanu cibulu a cesnak ,pridame maso a klobasy a oprazime vsetko a premiesame cca 5 minut.

    Feijoada - obrázok 3
  4. 4

    Zoberieme tak 5 -7 lyzic ciernej fazule a roztlacime ju na drobno ( na miesto zahustenia ) a vmiesame.Pridame predvarene oprazene maso a klobasy , ochutime bobkovym listom , lyzicou octa, a kdo chce si ochuti stiplavym, my sme dali varit susene chilli. Podlejeme vodou a vsetko spolu varime aspon dalsiu hodinu na nizkom plameni. Vysledok by mal mat kremovu konzistenciu.

  5. 5

    Serviruje sa s ryzou a platkami pomarancov, trochou dusenej zeleniny "couve a mineira" da sa nahradit podusenym spenatom s cesnakom.

Diskusia k receptu

marienka44
@2010 ,v bode č.3 si na olej pridal uvarene maso a klbasy a zase si pridal v bode č.4 maso a klbasy. Preco na dvakrat sa musi to maso pridavat? Je to krajova specialita. Chorizo nezozenieme. :-(
2010
@marienka44 , je to ine ako nase udene s fazulou a hlavne je to ze omacka je husta a ja som nevedel odhadnut ako to spravit aby maso bolo hotove a fazulova omacka neprihorela tak som to radsej predvaril samostatne.Inac marienka44 chorizo sa da kupit v Tescu, a da sa nahradit aj udenou paprikovou slovenskou klobasou a potom ochutit samostatne udenou paprikou "pimenton".
babidka
nie je to sice jedlo po ktorom by som bazila :-) ALE !!! budem ho musiet uvarit - je to totiz presne to , co bude chutit nielen mojmu drahemu ale aj jeho priatelom :-))))) Ale prave uvazujem nad tym , ze bude asi problem nahradit niecim "zmysluplnym" to hovadzie maso ....susene nezozeniem a ani neviem kde by som zohnala to nakladane hovadzie . Neporadis ?Ale niekto , kto ma prehlad v konzervovanych masach ? Nikdy som po nom nepatrala a asi preto mam medzery vo vedomostiach :-((
2010
@babidka , nic si z toho nerob,kazdy si to robi po svojom, Feiojada je povodom stary Portugalsky recept ktory sa stal narodnym jedlom Brazilie ( ale popularny aj v Afrike ) a bol povodne aj pre otrokov preto originalny recept ma vsetko mozne aj nemozne ako bravcove usi a paprce (a to lepsie panov ).Takze toto je ta panska "lepsia" moderna verzia...
 en.wikipedia.org/wiki/Feijoada...




lyali
Pekný recept. Ja som aj "mäsová" (okrem toho, že aj zeleninová :-) ). Áno, v Tescu veru majú chorizo. Tento rcp ukladám a skúsim pre manžela, keď sa vráti z dlhej cesty :-) Páčia sa mi farby na tanieri: biela, červená, oranžová - farby jedla a k tomu modrý kraj taniera :-)
marienka44
@2010 ,moja dcera bola od 12.6.-27.6. 2012 na sluzobnej ceste v Sao Paule /pracuje v Mnichove/ a ona hovori, ze sa to tam vari len v stredu a v sobotu. Vtedy ani ine jedlo nevaria v restauraciach. Je to podla nej dobre, vynikajuce.