Foto: 2010
Bola treba vycistit ladnicku od vsetkych udenim a masa a tento Brazilsky recept je perfektny na to.Povodny recept pouzival susene solene maso" carne seca Zobraziť celý popisBola treba vycistit ladnicku od vsetkych udenim a masa a tento Brazilsky recept je perfektny na to.Povodny recept pouzival susene solene maso" carne seca " a vela miestnych Brazilskych ingrediencii.Mimo Braziliu je modifikovany aj domorodcami zijucimi vonku a suroviny sa nahradzaju udeninamy ale jedna surovina musi ostat povodna to je cierna fazula.
tepelná úprava
Postup
-
1
Ciernu fazulu dame vecer namocit.Vodu zlejeme a oplachneme niekolko krat. Dame varit do polomakka.
-
2
Vsetko maso a klobasy nakrajame na velmi hrubo a dame varit , je dobre pri vareni vymenit vodu aj 2 x , hlavne ked sa pouziva nakladane hovadzie corned beef. Varime do polomakka.
-
3
Poolouvarene maso a klobasy vyberieme z vody. Na oleji si dame oprazit nakrajanu prerastenu slaninu pridame nakajanu cibulu a cesnak ,pridame maso a klobasy a oprazime vsetko a premiesame cca 5 minut.
-
4
Zoberieme tak 5 -7 lyzic ciernej fazule a roztlacime ju na drobno ( na miesto zahustenia ) a vmiesame.Pridame predvarene oprazene maso a klobasy , ochutime bobkovym listom , lyzicou octa, a kdo chce si ochuti stiplavym, my sme dali varit susene chilli. Podlejeme vodou a vsetko spolu varime aspon dalsiu hodinu na nizkom plameni. Vysledok by mal mat kremovu konzistenciu.
- 5
Serviruje sa s ryzou a platkami pomarancov, trochou dusenej zeleniny "couve a mineira" da sa nahradit podusenym spenatom s cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
en.wikipedia.org/wiki/Chorizo...
en.wikipedia.org/wiki/Feijoada...