Fazuľový šalát
Autor receptu: lyali
Fazuľu ako ingredienciu do šalátov používa s obľubou jeden z mojich bratov. Ja mám tentokrát premiéru. Vypomohla som si síce nepoctivo konzervovými polotovarmi, ale rýchlo pripravené jedlo je niekedy priam nevyhnutnosťou. A keďže sme aj cibuľoví, pridala som ju do šalátu - kľudne ju vymeňte za jej jemnejšiu verziu - jarnú cibuľku.
2-3 porcie |
10-15 minút príprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame podľa chuti (ja ju rozkrojím napoly a obe polovičky nakrájam na plátky, ktoré „rozoberiem“).
- Šunku nakrájame na malé kocky.
- Do misy dáme scedenú fazuľu a kukuricu, pokrájanú cibuľu a šunku. Poprášime bylinkovou soľou. Ochutíme sójovou omáčkou (2-3streky). Pokvapkáme olivovým olejom (1PL). Pridáme biely jogurt.
- Zľahka premiešame.
Dochutíme citrónovou šťavou,mletým čiernym korením, prípadne aj práškovým cukrom.
Servírujeme v sklenených pohároch ozdobených plátkom citróna a podávame s pečivom.