Fazuľový šalát

Autor receptu: lyali

Fazuľu ako ingredienciu do šalátov používa s obľubou jeden z mojich bratov. Ja mám tentokrát premiéru. Vypomohla som si síce nepoctivo konzervovými polotovarmi, ale rýchlo pripravené jedlo je niekedy priam nevyhnutnosťou. A keďže sme aj cibuľoví, pridala som ju do šalátu - kľudne ju vymeňte za jej jemnejšiu verziu - jarnú cibuľku.

2-3
porcie
10-15 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame podľa chuti (ja ju rozkrojím napoly a obe polovičky nakrájam na plátky, ktoré „rozoberiem“).
  2. Šunku nakrájame na malé kocky.
  3. Do misy dáme scedenú fazuľu a kukuricu, pokrájanú cibuľu a šunku. Poprášime bylinkovou soľou. Ochutíme sójovou omáčkou (2-3streky). Pokvapkáme olivovým olejom (1PL). Pridáme biely jogurt.
  4. Zľahka premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou,mletým čiernym korením, prípadne aj práškovým cukrom. Servírujeme v sklenených pohároch ozdobených plátkom citróna a podávame s pečivom.