Fazuľová polievka

Fazuľovo-kapustová mliečna polievka

Autor receptu: nikky1

Kombinácia fazuľky a kapusty je perfektná. Polievka ma jemnú chuť vďaka smotane. Recept odporúčam :-)

60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najlepšie je dať na noc namočiť fazuľu do vody. Na drudý deň fazuľu zlejeme, do hrnca s čerstvou vodou vložíme údeninu, fazuľu, zakryjeme vrchnákom a varíme asi 20 minút, kým je fazuľa stredne uvarená.
  2. Do hrnca pridáme na kocky nakrájané zemiaky a kapustu.. asi 3 hrste a môžeme aj šťavu.. podľa kyslosti. Ja si vždy údeninu vyberiem, odkostím, pokrájam a vložím späť do polievky.
  3. Zatiaľ si pripravíme zápražku. Na masle popražíme cibuľu a pridáme trošku múky. Vlejeme do polievky. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú.
  4. Potom prilejeme za stáleho miešania smotanu a polievočku dochutíme. Ak treba, kľudne ju môžete trochu zahustiť múkou.. Dobrú chut :-)