Fazuľová polievka s mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Mali sme zmrazené údené mäso a nevedel som čo s ním,tak som narýchlo spravil túto polievku,

Postup

  1. Už večer namočenú fazuľu povaríme trochu.
  2. Potom z nej zlejeme vodu a dáme ju do druhej vody.Vodu s fazuľou privedieme k varu. Varíme približne hodinku a ostatné suroviny pridáme až vtedy,keď je fazuľa do poli uvarená.Treba ju samozrejme viackrát ochutnať.
  3. Kareláb a mrkvu posekáme na menšie kocky.
  4. Zeleninovú zmes po dobrej polhodine pridáme k variacej sa fazule. Pridáme aj petržlenovú vňaťku.
  5. Zemiaky pridáme až tedy keď je fazuľa už dobre napoli uvarená.Dochutíme koreninami. Soľ pridávame opatrne,keďže niektoré údeniny sú dosť slané a polievku by sme mohli presoliť.Podlejeme vodou keď treba a varíme do uvarenia všetkých surovín.
  6. Posekáme si údené karé na pekné kocky a dáme ich povariť hneď po zemiakoch.
  7. Keď sa nám zemiaky uvaria tak si z nich zoberieme podľa potreby na zahustenie polievky. (zhruba ako jeden zemiak)Zemiaky som pretlačil cez menšie sitko.Následne ich vrátime do polievky a nech sa nám pekne rozvaria.
  8. Papriku premiešame aj s trochou studenej vody a hneď ju vlejeme do variacej sa polievky.
  9. Nech sa vám páči hotová fazuľová polievka.Polievku skladujeme v chladničke až po celkovom vychladení,lebo nám inak skyslie od majoránky. A na koniec si spravíme z jedného vajíčka a polohrubej múky hutné cesto ktoré vložíme do mrazničky aby stuhlo.Po stuhnutí si ju nastrúhame na strúhadle s veľkými otvormi na mrveničku.Prajem vám k dnešnej večeri dobrú chuť.