Fazuľová polievka s kapustou, mäskom a chlebovým pagáčom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Je to hustá polievka,ku ktorej robievam aj chlebový, škvarkový pagáč,ktorý sa nekrája,len tak sa odlamuje ku polievke.Tento chlebík sa konzumuje k mäsovým polievkam.
Postup
- Dám do hrnca variť namočenú fazuľu (pokial možno veľkú) a mäsko, podľa chutí a podľa možnosti.Môže byť krkovička,alebo rebrá,alebo v mojom prípade je to koleno.Pridám soľ,zakryjem a varím až kým nieje mäso a fazuľa uvarená.Ak je mäso údené,tak vtedy treba so soľou opatrne.Pridám bobkový list a celý peper.
- Po uvarení mäso vyberiem a pridám zemiaky nakrájané na križalky a nechám variť.
- Ked sa zemiaky uvaria,tak pridám kapustu.Varím dalej ,až kým kapusta nieje uvarená.
- Potom pridám nakrájané mäsko,
- a pripravím si zápražku s mastí,múky a červenej papriky.
- do zápražky pridám studené mlieko a zamiešam.
- pridám do polievky a nechám pár minút povrieť.Odstavím ,
- a podávam s takýmto chlebovým pagáčom.Nekrája sa,ale každý si pri jedení z neho odtrhne.Chutí veľmi k hustým ,mäsovým polievkam.
- Tento chlebík si pripravím tak,že si do misky dám múku,pridám mlieko ,soľ a droždie.Mlieko pridám podľa potreby tak,
- aby cesto bolo polotuhé.
- Potom ho vysypem na pomúčenu dosku,roztlačím,rozložím naň škvarky aj s trochov mastí,
- poprekladám a zapracujem do cesta zahnetením.
- Pridám ešte raz a taktiež ak mám tak zapracujem do cesta aj kyslé mlieko.Vyhnetiem bochník,
- a bochník položím na výmastený,múkou vysypaný plech.
- Cesto roztlačím na celý plech a nechám podkysnúť na plechu.zatiaľ sa rúra vyhreje a upečiem do zlatistá.Kým sa polievočka uvarí,tak je pagáč upečený.