Foto: methi
Rajma masala - zjednodusena verzia.
Suroviny
200 ml |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL, plochá |
|
1/3 ČL |
|
600 ml |
|
|
|
hrubší plátok |
|
1 ČL |
|
1 ČL (tou som nahradila Amchoor - mangový prášok) |
|
|
Postup
-
1
Suchu fazulu na noc namocime do vody. Rano preplachneme, scedime a vlozime do tlakoveho hrnca.
- 2
Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, paradajky a cesnakovo zazvorovu pastu. Dalej pridame nakrajanu chilli papricku, kasmirske chilli korenie, rimsky kmin a kurkumu.
- 3
Vsetko zalejeme vodou a vlozime platok masla. Varime v tlakovom hrnci 15-20 minut, domakka.
- 4
Po otvoreni tlakoveho hrnca, ak zistite, ze fazula ma prilis vela vody, privedte ju znova do varu a prebytocnu vodu jednoducho nechajte chvilu vyvarit. Potom pridame sol, garam masala a premiesame. Minutku este povarime, odstavime z ohna a primiesame koriandrovu vnat. Hrniec prikryjeme a fazulu nechame odstat 10 minut.
- 5
Hotovo. Mozeme podavat s dusenou ryzou alebo s packami Chapati (aj obycajny chlieb by stacil). My dnes mame k nej dusenu ryzu a uhorkovy salat s kokosom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu