Foto: milan2
Takto ju robila moja babka a moja mama a takto ju robím ja.
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
55-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme na noc. Potom vodu zlejeme a fazuľu uvaríme v malom množstve vody (asi 1 cm nad fazuľu) bez soli asi 45 minút. Pridáme premytú ryžu a sparené a premyté pšeno, osolíme, premiešame a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Občas premiešame a keď treba, prilejeme ešte trochu vody.
- 2
Najlepšie je, keď necháme kašu odstáť do druhého dňa. Pred podávaním opražíme na panvici na troške masti a podávame so škvarkami a čalamádou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu