Fazuľa s mäsom a paprikou fotorecept

janger - fotkajanger, 14. januára 2013
Fazuľa s mäsom a paprikou (fotorecept)
Foto: janger

Tak...my si doma nazyvame tento recept chili con carne, ale aby tu neboli zase vycitky, zvady, tak som moj recept nazvala jednoducho, podla zakladnych Zobraziť celý popisTak...my si doma nazyvame tento recept chili con carne, ale aby tu neboli zase vycitky, zvady, tak som moj recept nazvala jednoducho, podla zakladnych pouzitych surovin. Priznam sa, ze niekedy pouzivam koreninovu zmes z krabicky, ale minuly tyzden som robila takto. Jednoducho som si precitala na krabicke, ake koreniny su v tom pouzite a tak som to trosku napodobnila. Samozrejme bez eciek, konzervantov a pod. Mali sme vybornu veceru.

6-7
porcií

Suroviny

1 kg (bravč./hovädzie)
3 ks (rôzne farby)
1 ks
1 ks
5 ks strúčky
1500 ml plechovka
(sekané)
150 g (koncentrovaný)
1 cl
1 pl
1 pl
1 cl
1 pl (Cuminum cyminum)
1 pl
 podľa chuti
 podľa chuti
1 pl
1 pl




Postup

  1. 1

    Posekame velku cibulu a oprazime ju na rozpalenom oleji. Pridame pokrajany por, cesnak a este trosku poprazime.

    Fazuľa s mäsom a paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame mlete maso. Ja som dala tentokrat miesane bravcove a hovadzie, no moze byt aj cisto len hovadzie.

    Fazuľa s mäsom a paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom dame do toho na kusky pokrajanu papriku. Ja som mala zmes troch farieb, cervenu, zelenu a zltu.

    Fazuľa s mäsom a paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame spominane koreniny. Horcicne semeno najprv pomliazdime v maziariku, moze sa pouzit aj mlete. Tak isto som v maziariku pomliazdila aj kmin. Ten tiez pridavam s mierou, lebo ho nemam nejako moc rada, ma inu chut ako slovenska rasca. Dalej sol, ostatne koreniny, posekanu cili papricku (mnozstvo podla chuti). Ja nemam rada moc stiplave, tak pridavam ju s mierou. Mletu papriku dame bud jemnu, alebo stiplavu, kto ma ako rad. Jednoducho treba stale ochutnavat. Namiesto suseneho koriandra mozete dat samozrejme cerstvy. Ten pridame az ku koncu.

  5. 5

    Potom nasleduju paradajky. Dala som tentokrat len jednu plechovku posekanych, ale kludne sa moze dat viac. Ja som sa nejako oklamala, myslela som, ze mam doma viac v zasobe, ale zial....okrem toho som dala koncentrovany paradajkovy pretlak. Ak mate dobre zrele paradajky, co teraz v zime asi nebude, mozete dat aj tie.

  6. 6

    A dalej nasledovala cokolada. To som sa docitala tu v niektorych receptoch a tiez aj na internete. Tak reku vyskusam...Mala som nahodou horku cokoladu s koriandrom, tak som pridala dve kococky. Ci by to bolo bez tej cokolady horsie, neviem. Chutne jedlo je to tak, ci tak.

  7. 7

    A tak to vsetko nechame povarit, pobublat. Po ochutnani sa mi nejako ziadalo este trosku horcicovej chute, tak som pridala asi lyzicu. Tiez isiel do toho este Sambal Oelek. To je sos, robeny z cili papriciek. Ale s tym opatrne, je to dost stiplave.

  8. 8

    Potom preplachneme fazulu z plechovky. Dala som dve velke plechovky, spolu asi 1,5 litra. Ja vzdy pouzivam na toto sterilizovanu fazulu. Je chutna. A vzdy ju najskor oplachnem v site.

    Fazuľa s mäsom a paprikou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Fazulu pridame k masu a nechame dobre prehriat. Dame do toho nasekany petrzlen. A mozeme si nalozit. Moj muz si este primiesa vyssie spominany sambal. On ma rad viac stiplave. Dame na to kopcek kyslej smotany, alebo creme fraiche. Kto nechce, moze byt aj bez toho. Ja mam rada k tomu aj uhorkovy salat. Jedavame len tak, bez prilohy. Len niekedy robim s ryzou. Dobru chut!

    Fazuľa s mäsom a paprikou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

afataga
mnamkovy recept, len ja moc nemam rada to kupene kari korenie, inak super, cokolada dava zaujimavu prichut ak sa to neprezenie, musim niekedy uvarit podla teba, ja to robim trochu inak
janger
@atafaga , dakujem, a ty ako robievas? My inac kari tiez moc nezboznujeme. Nepridavam ho moc do jedal. Ale niekde to pasuje :-).
soncya
@janger , za toto by ti môj manžel nohy bozkával! jednoznačne jeho najobľúbenejšie jedlo. vyzerá vskutku lákavo.
helca103
horká čokoláda do toho veru pasuje, tiež robím podobné a dávam aj horkú čokoládu. Receptík je výborný a je úplne jedno ako sa volá hlavne že chutí :-)
babav
@janger , perfektny recept....jedna z vybornych variacii tohto chutneho jedla.Varim casto ,ale s cokoladou este nie....
skusim pridat, ked pouzijem hovadzie maso ;-).
janger
@soncya , hahaha, ten moj mi nohy nebozkal, musim mu veru povedat :-)))). @helca , dakujem, ja som toto doteraz s cokoladou nerobila, ale veru chutilo. @babav , viem, ze sa vari na moc sposobov. Tiez pouzivam castejsie hovadzie maso, ale mala som teraz toto miesane, a prisla mi na chut ta fazula. Pa-pa.
afataga
robim podobne, len nedavam horcicne semeno a zazvor, zato davam vela chilli, lebo ho mame radi a rascu davam obycajnu nasu, papriku dam aku mam, niekedy len jednu farbu a do tohto jedla ma nenapadlo dat tu cokoladu
medovnicek
vyzerá to prudko jedlé, musím to niekedy aj ja pripraviť môjmu chlapovi
rybarkuchar
Nerob si starosti s názvom. Tvoj recept je super. Ak bude mať niekto hlúpe pripomienky, nech si to uvarí - to mu určite zapchá ústa.
janger
@atafaga , idem mrknut na ten tvoj recept. @medovnicek , dakujem, len sprav, iste mu bude chutit.@rybarkuchar , mas uplnu pravdu :-).@salinka , vdaka. @gordonko , aj mne to uplne staci. To iba vynimocne, ked mam doma napriklad len mensiu plechovku fazule, tak spravim toho menej, potom treba este nieco k tomu. Takze tak...
belka2
napad dobry a myslim, ze aj variabilny. dakujem
evanaaa
Je to dobré a sýte jedlo, len ja musím pridať aj trochu vody, aby to mala "šťavu", ako si vždy pýta môj muž. A chcela by som skúsiť niečo podobné aj s nakrájeného mäsa, nielen mletého.
janger
@belka2 , aj ja dakujem. A ozaj sa da na viac sposobov. @evanaaa , vody mozes kludne dat, je to potom take omackovitejsie. A este lepsie je dat namiesto vody viacej paradajok (z plechovky alebo cerstvych). Z nakrajaneho masa - moze byt, tak som este nerobila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia