Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej fotorecept

afataga - fotkaafataga, 7. augusta 2013
Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej (fotorecept)
Foto: afataga

Také rýchle, bezmäsité, bez mučenia priznávam použitie fazule z konzervy v takom pekle :-). Výstraha 1. stupňa pre normálnych ľudí: habanero dajte len na Zobraziť celý popisTaké rýchle, bezmäsité, bez mučenia priznávam použitie fazule z konzervy v takom pekle :-). Výstraha 1. stupňa pre normálnych ľudí: habanero dajte len na špičku noža, alebo zo dve chilli papričky !!!.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 ks
4 strúčiky
3 ks
2 ks
5 ks
1 ks (cca 120 g)
1 ks
1 konzerva
podľa chuti
1/4 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Na masti som orestovala cibuľu do sklovita, pridala som cesnak, papriky a baranie rohy a ešte som chviľu restovala

    Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som dve nakrájané paradajky, aby som nemusela podlievať, soľ, habanero a ostatné koreniny

    Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomiešala som a nechala dusiť asi 10 min.

    Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som zvyšné paradajky a zas chviľu podusila

    Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi za 10 min. som pridala fazuľu v slanom náleve, prepláchla som ju na sitku, fazuľu v pretlaku a pretlak

    Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešala som a nechala chvíľu prehriať, na tanieri som posypala vňaťou, jedli sme s ryžou

    Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

abdul
Oné, že sa ti chcelo v tejto zime.
irenaw
aha, niečo na zahriatie ;-))) ja som za a dokonca bez ryže, dosť bolo melónov, narazím si sombrero a načriem do fazule...
tiginko
habanerom sa zahriala....odpúšťam ti tie konzervy, vyžehlila si si to čerstvou paprikou a paradajkou
martinis
výborná inšpirácia, mexická fazuľa je skvelá a výdatná, rád si ju opäť pripravím. keď je reč o habanere, veľmi trefná výstraha :) raz som si kúpil čili mix a boli tam dve malé žlté papričky. netušil som, čo sú zač, ochutnal som kúsok veľký ako väčšie zrnko ryže a jedlo, ktoré sa mi varilo, som si musel odložiť na nasledujúci deň, pretože v ten deň som nebol schopný už nič zjesť. strašný zážitok. hoci som veľký milovník čili, habanero NIKDY VIAC :-)
irenaw
@martinis nikdy nehovor nikdy, najmä ak si milovník čili. aj na habanero dôjde, dočkaj času ;-)))
marianne
Pekny recept. Nemam rada extremne palive jedla,skor len take pikantne,ale take nie moc palive by som si dala, ale v takomto pekaci asi radsej nepalive,horko mi je dost:-)) ukladam si....
margaretka28
aj mne sa recept páči, len ja si spravím takú menej štiplavú verziu a možno by stačilo aj s chlebom ked sa mi nebude chcieť robiť ryža
frezia68
Tiež už plánujem niečo s fazuľou,nemusí denne zelenina a tento recept je pre mňa výborný,hoci z konzervy.Občas nevadí,ukladám a máš ****
huck
Podla mna je toto jedlo naozaj paraaada :) Vedia oni, v horucom Mexicu preco papaju veci podobne :))
radost
to urobím-až sa schladí..bo fazuľu máme radi..:-)
afataga
dakujem vsetkym za pozitivne ohlasy
@abdul ved co by clovek neurobil, aby sa zahrial :-)
@tiginko dakujem, ze si mi odpustila tu konzervu, mas to u mna :-)
@martinis presne ako pise @irenaw , k habaneru asi dospejes vekom :-)
@marianne tak daj aspon jednu malu chilli, neviem si toto jedlo predstavit uplne bez stipancov :-)
@margaretka28 jasne, ze sa da aj s chlebom
@huck mas pravdu, nie len v Mexiku, asi vedia, co robia v tych horucavach, treba dezinfikovat crevo :-) toto nemozu tie bacily prezit :-)
havino
urobím určite, ukladám, dobre to vyzerá, my sme fazuľoví a aj páliví, ale poviem ti máš odvahu, ja som moje chilli už druhý týžden do úst nedala, ved by mi tlak stúpol :-) nemám odvahu
mariamka
tiez robim takuto mexicku fazulu z konzervy :) je to rychle, chutne, vdacne,.. a urcite musi palit :) mas to super! foto lakave..
afataga
dakujem
@havino my mame tlaky v poriadku, ved chilli je zdrave, ono nevie, ze je teplo :-)
irenaw
sombrero medzitým nahlodal zub času (a dobre tak, aj bez neho sa mi rosilo čelo) ale večer som veru načierala do fazule (bez ryže). megalomansky som spravila veľký hrniec a vôbec neľutujem. dnes k tomu vypotím zo štyri tortilly a zas mám večeru. čili vôbec nevadilo, mexičania vedia, čo činia s tými papričkami, ďakujeme :-)
havino
@afataga , oj daj pokoj, že ono nevie, že je teplo, ale teplo také vyrobí, tak mi zakúri v hlave, že raz po dojedení šťipľaviny som si myslela, že odpadnem a to som na šťipľavé dosť stavaná aj znesiem, odvtedy som opatrná
irenaw
mne by aj trochu zdvihnúť mohlo a nič. buď mám divné papričky alebo tlakomer ;-P
domci4
Mňam :) takéto môžem, aj ja si takéto podobné robievam, ale dám si tam aj baklažán alebo cukinu :) super jedlo :)
brambora
dakujem za recept. dnes som uvarila na veceru a bolo to super. bola som rada, ze konecne recept bez masa. :D aj ked moj muz by tam zniesol aj kusok bravcovinky ale povedala som mu, ze treba setrit. :D urcite zopakujem...