Fazuľa po balkánsky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Fazuľu cez noc namočíme do vody, aby zmäkla a trochu napučala. Na druhý deň ju prepláchneme a dáme variť približne na 30 – 40 minút – do zmäknutia. Medzitým si pripravíme zápražku. Nakrájame cibuľu a speníme ju na oleji. Keď je cibuľa urestovaná dozlata, nasypeme do nej primerané množstvo hladkej múky. Necháme chvíľu na ohni a potom ju odložíme.
  2. Pridáme červenú sladkú mletú papriku, zamiešame a vrátime späť na oheň. Potom pridáme pol paradajkového pretlaku a chvíľu prehrejeme. Uvarenú fazuľu v hrnci ochutíme soľou a korením, pridáme papriky a paradajky a varíme, kým papriky nezmäknú.
  3. Potom pomaly pridávame zápražku a miešame, aby sa nám netvorili hrudky. A na záver krátko prevaríme.