Fašiangové fánky

tinca - fotkatinca, 8. februára 2014
Fašiangové fánky
Foto: tinca

Mám veľa receptov na fánky, ale tento nový ma lákal vyskúšať ho a neľutujem. Boli výborné.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 KL
4 PL
2 ks
1 PL
1/2 bal.
2 PL
200 ml
Na vyprážanie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, smotanu a vypracujeme vláčne cesto. Zakryjeme utierkou a necháme cca 1 hod. odpočívať.

  2. 2

    Potom ho natenko rozvaľkáme /ca 3 mm/ na pomúčenej doske a radielkom vykrajujeme obdlžniky,štvroce ako sa nám páči. Do každého stredu narežeme otvor.

  3. 3

    Vyprážame na rozohriatom oleji do ružova. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali. Vypražené fánky necháme odkvapkať na servítkach.

  4. 4

    Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!

    Fašiangové fánky - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
@Tinca milá, som rada, že Ťa tu opäť vidím, už som na Teba aj myslela, že kde si :) fánky ja teda môžem, robila som nedávno, potieram si ich šípkovým lekvárom. Tvoje sú krásne, veru dala by som si, teraz je ich čas. 5***** zaslúžene
tinca
@luss44 ďakujem ti krásne,milé že som ti chýbala. Mám zdravotné problémy, tak chodím na PC pomenej,pa :)
iva63
šišky už robím podľa tvojho receptu, tak vyskúšam aj tieto fánky-:) ďakujem
hubata
Záhorácke božie milosti a fánky sú jedno a to isté však? Do záhoráckych ide viac rumu - povedal Hubatý (on vždy trepe!). Strašne voňajú tieto božie milosti, pekne si ich vypražila, sexy nafotila tak dávame 5 hviezdičiek.
havino
@tinca ,ohromne vyzerajú, tod mi suseda, že robila fanky s pochuťkovou, a že vynikajúce, ja jej na to, to tá smotana v ceste si myslím, ja mám také skúsenosti, ja si nemôžem pomôcť, kde pochuťkovu dám, cesto dýcha inak, aj chutí, takže uložím tvoj recept a prajem ti veľa zdravia, držkaj sa
tinca
ďakujem všetkým za komentáre aj prianie zdravia:)
salinka
Fánky vyzerajú veľmi dobre:-) Je fajn, že si opäť tu. Ale ja si na teba aj tak spomeniem vždy, keď robím tvoj prievidzský šalát:-)
hannah22
prekrásne, viem si predstavit chut, tá farba... ale tiež ich už nemožem.... prajem skoré uzdravenie.... :))
jerica
@tinca krásne na tanieri a určite aj vynikajúce. Pozdravujem, nech ťa zlé obchádza, skoré uzdravenie !
vieragrekova
Prosím o radu:Keď použijem namiesto rumu rumovu esenciu ake množstvo jej mám použiť?Napr:1 polievkova lyžica rumu=koľko rumovej esencie?
tinca
@vieragrekov á, esencia je silne aromatická, tak pridaj pár kvapiek, ochutnaj a a podľa toho, ak treba ešte pridaj. Pozri si aj návod, či tam nie je rada:)
jozka2
ja som tieto nasal na ruskom,alebo polskom blogu/ nepamatam/ so smotanou su ovela jemnejsie,sice aj s pivom ci vinom cesto nie je zle.
dcp150c
sú výborne ,len ja ich nemám chrumkavé,neviem kde robím chybu!Ďakujem za radu!marta
nati123
moja manina to robieva poradim vam lajlepšie su s lektvarom s praskovim cukrom posipane a k tomu dobre studene mliečko
smejkad
vyskusane, po odstati bolo treba este prepracovat trosku, ale su vyborne, ukladam :-)
vanilka0147
Uz by som ich nikdy nerobila....su take nijake a olej pri peceni strasne peni ale strasne.... skoda casu
annan
Ja som ich robila v piatok, len sa tak po nich zaprášilo,musela som ich robiť druhý krát.Su práve že chrumkavé,sladučké, rozvoniaval nám celý dom.
1x martik
mesiar50
Dnes sme si pochutili na tvojich fánkoch.Sú jemné a chutné.Ďakujem pekne za recept.


1x tinca
relaxx1
Namiesto polohrubej ktorá veľmi pije masť/olej,by som dala hladkú/00 :-) zajtra budem robiť,teším sa už teraz že sa mi podaria.
marta09
Dnes som ich robila, sú vynikajúce, cesto mi pomáhala miesit moja deväťročná dcérka, chrumkavé, no super, recept uložený vKK. Ďakujem, určite ich budem robiť častejšie
luss44
milá @Tinca , dnes som robila fánky podľa Teba a sú vynikajúce, len tak miznú z misy.. k nim môj šípkový lekvár a všetci sa zalizujú :) Takže ďakujem za rcp, trošku som pozmenila múku - dala som pol na pol s hladkou špeciálkou.


1x haji
martik
Robila som sú vynikajúce,díky za recept
grula
Prosím, kde robím chybu ak olej pri vyprážaní veľmi pení?
steffik
Dnes som ich vyskúšala a sú výborné. Uložila som si to do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia