Foto: elisticka
Tieto fánky sú veľmi rýchle,ľahké a jemnučké.
30
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
spracujeme si cesto na fánky:do misky nasypeme múku pridáme tvaroh soľ vajíčko mlieko (alebo ja som mala otvorenú smotanu tak som ju dala miesto mlieka) sodu bicarbonu a vypracujeme cestíčko
-
2
preložíme na dosku a vygúľkame na 3-4mm
-
3
radielkom nakrájame na kosoštvorce a do stredu nakrojíme
-
4
ihned dávame do rozpáleného oleja a smažíme
-
5
ptočíme na druhú stranu a opečieme aj z tej strany
-
6
vytiahneme a uložíme na papier aby vypil prebytočny tuk
-
7
hotové pocukríme ..dobrú chuť!!!
pouzit - kremovity, makky, alebo vazeny , dakujem za odpoved.
Ale, ukladam do KK.