Foto: zvedavec
160
porcií
porcií
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame, mlieko pridávame podľa potreby tak, aby bolo cesto vláčne. Necháme ho postáť, najlepšie do rána.
- 2
Vyvaľkáme cesto a rozkrájame ho na obdĺžniky. Každý obdĺžnik ešte dvakrát prerežeme (podľa obrázku) a ľavý okraj prevlečieme cez ľavý otvor a takisto pravý okraj cez pravý otvor. Takýmto spôsobom vytvárame mašličky.
- 3
Vyprážame v horúcom oleji, vyberáme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočnú mastnotu.
- 4
Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Malý bonus: mamina mala tvorivú chvíľku. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cesto som nechala oddychovať v chladničke asi len hodinu, a aj tak sa s ním výborne pracovalo. Ďakujem, sú ohromne dobré.