Falošná sviečková z bravčového mäsa fotorecept

daisi211 - bez fotkydaisi211, 17. februára 2011
Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)
Foto: daisi211

Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká...výborná:)

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg, , bez kosti
250 ml
250 ml
8 ks, čerstvá
4 ks
1/4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájané bravčové karé okoreníme a naklepeme.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso zľahka opražíme na rozpálenej panvici.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso chytí krásnu farbu a chrumkavú chuť.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom si opražíme cibuľku na oleji a pridáme červenú sladkú papriku. Papriku pridávame tak, že hrniec dáme dole z plameňa, aby nám nezhorkla.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naukladáme očistenú zeleninu, mäso, zalejeme vodou a pridáme koreniny.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Suroviny premiešame a necháme vypariť vodu, no nie všetku.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď je mäso mäkké, tak že sa až rozpadáva, vyberieme ho zvlášť na tanier.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vývar z mäsa a zeleniny nevylievame.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rozmixujeme ho spolu so zeleninou.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Suroviny rozmixujeme na hustú kašu.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Kašu môžeme rozriediť aj slepačím vývarom, pre lepšiu chuť alebo vodou a necháme prejsť varom.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom pre rozriedenie pridáme smotanu sladkú na šľahanie aj smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme prejsť varom.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Do omáčky pridáme mäso , spolu premiešame a v prípade potreby ešte zriedime vývarom a dochutíme koreninami.

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pre dochutenie môžme použiť čučoriedky s citrónom. Ak máme doma nazbierané čučoriedky, necháme ich zovrieť spolu s krištáľovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť prajem:)

    Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

tothka
Tiež zvyknem robiť sviečkovú z karé, ale ešte nikdy som nerobila z pokrájaných rezňov, vždy pekne v celku okorenené a so zekeninou robím v kuchte. Ale aj tvoja sviečková môže byť chutná, veď je v nej všetko čo tam má byť, až na ten gyros a chýba mi bobkový list. Myslím že ten do sviečovej patrí tiež. Ale koľko ľudí - toľko chutí
abend
Robím taktiež z bravčového mäsa a presne tak ako tothka , ale ingrendiencie daisy211 máme rovnaké, až na ten bobkový list.
honestka
robievam obidvoma sposobmi v celku aj takto, a teketo bravcove na smotane je ozaj vyborne jedlo.
Pre nas je najvzacnejsia korenova zelenina tu dostat hlavkovy celer
(nie zelene lusky) a pouzivam ho vzdy ked dostanem kupit.
doda omacke vybornu chut.
tinca
ja keď sviečkovú tak fakt falošnú, lebo pravá je drahá, aj tú robím, ale výnimočne, ja k sviečkovej radšej brusinky, ale milujem aj čučoriedky
evanaaa
Z bravčového som neskúšala ( len obyčajné, na smotane) ale chystám sa, aké to bude.
zinnajdha
robievam takúto omáčku bez smotany...dávam zo zeleniny najviac zeleru (buľvu), keď zeler stredne veľký, tak na dávkovanie v uverejnenom recepte aj celý. Dodá omáčke lepšiu chuť, má krajšiu farbu, je zdravšia a do váry pridám aj bobkový list (ktorý samozrejme pred mixovaním vyberiem). Kto chce, môže pridať smotanu do svojej porcie.
daisi211
Dakujem Vam velmi pekne a redakcii tiez:) Vyhra ma velmi potesila:)
jjamajka
Ja davam este trosku horcice. Mame ju radi vsetci a zeler musi byt. bobkac rozmixujem aj s ostatnym korenim do stratena. Mnam, uz ju aj budem varit. Klasika je klasika. a ked varis s laskou, niet co pokazit. Moji stravnici ma miluju :-)
monkapb
prave som sa na to dala :)) s láskou ,tak dufam sa mi to podarí :)) dobru chuť nám, Vám všetkým :)
smejkad
ani neviem, kolky krat som ju robila, vyborna, dakujeme :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia