Falošná sviečková z bravčového mäsa fotorecept
Foto: daisi211
Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká...výborná:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájané bravčové karé okoreníme a naklepeme.
-
2
Cibuľu nakrájame nadrobno.
-
3
Mäso zľahka opražíme na rozpálenej panvici.
-
4
Mäso chytí krásnu farbu a chrumkavú chuť.
-
5
Potom si opražíme cibuľku na oleji a pridáme červenú sladkú papriku. Papriku pridávame tak, že hrniec dáme dole z plameňa, aby nám nezhorkla.
-
6
Naukladáme očistenú zeleninu, mäso, zalejeme vodou a pridáme koreniny.
-
7
Suroviny premiešame a necháme vypariť vodu, no nie všetku.
-
8
Keď je mäso mäkké, tak že sa až rozpadáva, vyberieme ho zvlášť na tanier.
-
9
Vývar z mäsa a zeleniny nevylievame.
-
10
Rozmixujeme ho spolu so zeleninou.
-
11
Suroviny rozmixujeme na hustú kašu.
-
12
Kašu môžeme rozriediť aj slepačím vývarom, pre lepšiu chuť alebo vodou a necháme prejsť varom.
-
13
Potom pre rozriedenie pridáme smotanu sladkú na šľahanie aj smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme prejsť varom.
-
14
Do omáčky pridáme mäso , spolu premiešame a v prípade potreby ešte zriedime vývarom a dochutíme koreninami.
-
15
Pre dochutenie môžme použiť čučoriedky s citrónom. Ak máme doma nazbierané čučoriedky, necháme ich zovrieť spolu s krištáľovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť prajem:)
Pre nas je najvzacnejsia korenova zelenina tu dostat hlavkovy celer
(nie zelene lusky) a pouzivam ho vzdy ked dostanem kupit.
doda omacke vybornu chut.