Fajné rezy fotorecept

klaura - fotkaklaura, 3. marca 2012
Fajné rezy (fotorecept)
Foto: klaura

Recept mám z internetu, ale ja som zamenila maslovú plnku za ľahšiu, žĺtkovo-pudingovú ... tak nám to chutí viac ... vyskúšajte ... Zobraziť celý popisRecept mám z internetu, ale ja som zamenila maslovú plnku za ľahšiu, žĺtkovo-pudingovú ... tak nám to chutí viac ... vyskúšajte ... :)

120 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
240 g
240 g
4-5 PL horúca
1 ks
plnka:
700 ml
2 ks
1 kopcová PL
3 ks
250 g
200 g
2 ks
2 ks
na rozvar (sirup):
200 ml
200 g
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtky s cukrom a horúcou vodou, vyšľaháme z bielkov sneh, obe hmoty spojíme a vmiešame múku s PDP. Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a upečieme 2 korpusy. Po upečení stiahneme papier a necháme celkom vychladnúť.

    Fajné rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vody, kryštálového cukru, kakaového prášku a instantnej kávy uvaríme rozvar a necháme vychladnúť. Do studeného môžme (ale aj nemusíme) pridať 1 dl rumu.

    Fajné rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prvý plát natrieme marhuľovým džemom, druhý polievame vychladnutým rozvarom ...

    Fajné rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oba pláty uložíme na seba.

    Fajné rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V kastróliku zmiešame múku, zlatý klas a žĺtky, zalejeme mliekom a za stáleho miešania nad parou uvaríme hustú kašu. Taktiež za stáleho miešania necháme vychladnúť (aby sa nám neurobila kôra). Heru vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne zašľahávame žĺtkovú hmotu. Spolu dobre našľaháme a natrieme na korpusy.

    Fajné rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z dvoch šľahačkových smotán a dvoch vanilkových cukrov ušľaháme pevnú šľahačku a navrstvíme na vrch. Môžeme poliať bielou čokoládovou polevou ... Ja som iba poprášila kakovým práškom ... čokoláda nebola :)

    Fajné rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem vám dobrú chuť ... :)

    Fajné rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

bejgi
waw, tieto rezy vyzerajú naozaj fajne, mňam :)ukladám :)
tatranka
Krásny zákusok.!!!!!!!

Žasnem,ako táto dáma.Na tomto by si môj manžel veľmi pochutnal.Miluje zákusky s plnkami.
luda4
Rezy su veľmi pekné,určite chutnajú ešte viac. Krááása
sany11
krasne ukazkove rezy nemam slov urcite spickovo chutia.
klaura
oooooch, až teraz som si otvorila Varechu a vytešujem sa z vašich komentov ... :)))) véľmi ďakujem za ohlasy a som rada, že sa vám môj koláčik páči ... a je naozaj dobrý, šťavnatý, lahodný ... :)
dorisa
Krása, mňamka na jednotku, ukladám si receptík. ďakujem
babav
Tvoje rezy musia byt naozaj fajne ...vyborny recept a krasne uvodne foto....
jerica
moje, veď to už je trest pre mňa len pozerať,véééľmi sa mi páči tvoj recept,pre istotu ukladám. pekneé foto s popisom:-)
klaura
kto by ml záujem ... maslová plnka z pôvodného receptu : 4O dkg masla, 20 dkg praš.cukor, 1 žltok, vyšlahame a pridame 3 pol.lyžice nesky kavy (zaliatu nie suchu )premiešame a dávame na koláč ... no uznajte ... toho masla je príliš ...
@milad toto nie je on :)
paveva
Je to krása, šikulka, mne nepomôže uložiť, zdá sa mi to veľmi zložité.
aroooo
do šľahačky nejde stužovač? Ja šľahačku veľmi nemusím,aby to nebolo také "tučné" nedala by sa nahradiť ja neviem povedzme kyslou smotanou alebo rovno poliať len čokolád.polevou?Koláčik sa mi ináč páči,ukladám
tinca
@klaura dobre že si zmenila plnku,táto je ľahšia, ja tiež maslové veľmi nemusím. Krásne sa ti vydarili a to foto nemá chybu:)
milad
...ja viem, že to nie je on:-)), podobnosť čisto náhodná, najmä ten rozvar mi to pripomenul:-))) ...o dôvod viac skúsiť aj tento originál
klaura
@arnoooo nedala som stužovač ... je nedeľa a šľahačka krásne drží ... no fantázii sa medze nekladú ... ale ani tá kyslá smotana nie je až tak diétna ... a raz za čas takýto "diétny" zákusok neuškodí ... pokiaľ niekto nezje polovicu sám ... :))))
@tinca prvýkrát som robila tento zákusok presne podľa receptu a plnku sme na tanieriku zoškrabovali dolu šľahačku dávali späť ... nooo, ešteže to bolo len pre nás ... ďakujem za pochvalu ... :))
@milad nič v zlom ... :))) raz vyskúšam aj ten tvoj :)
cica2
krásne foto a aj zákusok, no ja radšej používam maslo ako heru :-)
moonika119
vyzerá úžasne, len sa chcem opýtať, či to nie je vela plnky. lebo pláty sa nou nespájajú, však? dáva sa až ten vrchný,ak som to ja blondína dobre pochopila..
hambalko35
Nie su tie piškoty moc tenke ked to davaš na dva plechy?To je len piškota z troch vajec na jeden plech,alebo som to zle pochopila a robia sa piškoty dve zo šietých vajec?
klaura
@hambalko35 pochopila si dobre ... robia sa dve piškóty ... urobím si cesto zo 6 vajec a dám na polovicu ... na dva plechy ... ale môžeš si ušľahať aj 2x z 3 vajec ... @moonika119 plnky je dosť, ale je ľahučká, pudingová ... môžeš si urobiť aj z polovičnej dávky ... ale my máme radi takto ...
anaska
@klaura tie Tvoje fajné rezy aj fajne vyzerajú, šup s receptom do KK, vďaka zaň.
ethanel
Velmi dobre vyzerajuci zakusok ... prikladam do oblubenych
liviar
včera večer som ho robila a dnes je polovica už zjedená. Ja fakt, že fajnový, ale ja som pláty poliala z obidvoch strán
@moonika119 , tej plnky vôbec nie je veľa
@hambalko35 , tie piškóty sú tak akurát hrubé, lebo sa dajú jedna na druhú
@klaura , ďakujem za recept, určite ho budem piecť dosť často a všetkým ho vrelo odporúčam
klaura
@liviar ďakujem za recenziu ... :))))) urobila si mi ňou radosť a
som rada, že vám chutila ...
havino
krásny zákusok, nádherný,ukladám, prečo sa má ten puding variť nad parou?
klaura
@havino aby sa nepripálil o dno kastróla, ale ak si zvyknutá nevariť nad parou, tak urob podľa seba ... a ďakujem za pochvalu ... :)))
manka1
Milá Klaura - idem sa ti poďakovať za naozaj "fajn" recept. Urobené včera v nedeľu - zjedené tiež v nedeľu.Výborný nápad nadstaviť miesto toľkého masla tým pudingom. Možno by som dala trochu menej cukru - na môj vkus boli dosť sladké, ale najmladšiemu 15ročnému synovi chutili. Dvaja vysokoškoláci si vzali na internát, a zvyšok úspešne on dojedol. Robila som bezlepkovú verziu - stihla som aj niečo nafotiť, tak to skúsim s tvojim dovolením pridať na bezlepkové recepty. Už ich mám vytlačené (to po skúsenostiach, že sa niektoré recepty vymažú), a napísané - že VÝBORNÉ.
diabambulka
no mne sa tu slinky zbiehajú, naozaj výstižný názov, hodný fajného koláčika...na jednotku, si veľmi šikovná
klaura
@manka1 teším sa ... som rada, že sa ti vydarili ... a toho cukru sa môže dať samozrejme aj menej ... podľa chuti ... :)
@diabambulka ďakujem :)
zuzana05
prave som ich dorobila a uz som aj ochutnala- su vyborne :))
mici
Vyzerá to nádherne, cez víkend ho vyskúšam
anina6
škoda, že som ho objavila až teraz, nevadí. ukladám a najbližšie si ho veru upečiem.
elka
piekla som ho na Vianoce a bol ozaj fajnovýýý:) ďakujem za recept.
stefanm
napísal som ti "blahoželanie" k najviac klikanému receptu pred rokom ale nejak sa to tam nezobrazuje . .... pozdravujem ťa
athelasil
no ale vyzerajú fajne mňam :) ukladám do kk a teším sa keď vyskúšam :)
jollyl
super receptik...vcera vecer upeceny a naplneny. Rano som pridala slahacku pre istotu so stuzovacom. Je fakt bozsky, uz bol dnes 2x ku kavicke. Jedine co najblizsie zmenim bude, ze polejem aj spodny korpus dzemom zmiesanym s horucou vodou. Pudingova plnka je lahucka. A nebol ani tak narocny na cas. Vdaka za recept...:-)
klaura
@jollyl ďakujem za pekný komentár ... som rada, že si s ním spokojná a chutí .... :)
olinka12
Fain koláčik už som ho aj uložila do mojej KK a idem na to... sliepočky vajíčka nesú máme dosť tak koláčik bude:)))
fremloska
Dámy, můžete mi poradit co je to ten Zlatý klas a čím ho můžu nahradit? Nevím jestli ho u nás v ČR seženu koupit. Děkuju :)
zuzkabluzka
@klaura , v sobotu som druhy raz piekla tento kolac, je naozaj vyborny, tentoraz som ale ubrala polovicu masla a slahacky, takze kremova vrstva bola tensia, myslim, ze to na chuti nic nezmenilo, prave naopak....vdaka za fajny recept ;)
klaura
ďakujem za milý koment ... :) som rada, že vám kolášik chutí ... ahoooj zuzkabluzka :)
klaura
ďakujem za vyskúšanie a som rada, že sa ti podaril a chutilo vám ... :)
zizazi
Dakujem za super recept "neprežil" rodinnú oslavu - t.j. komplet sa zjedol, nezostalo ani nášmu mlsnému dedkovi zabaliť. Krém bol tuhší tak som ho zjemnila kelímkom kyslej smotany, koláčik mal sviežejšiu chuť. No proste "nebíčko v papuľke". Zaraďujem medzi obľúbené..piekla som ho prvý ale určite nie posledný raz. Ďakujeeeeeeeeem
1x klaura
klaura
supeeeer ... teším sa ... :)
ps: vylepšenia možné ..... :)))))
1x zizazi
ancicka
chladí sa mi sirup,už sa teším na vysledok.Ak sa podarí pridám foto.Dík!
klaura
ancicka ... vydarili sa ... krásna fotka :) ďakujem ...
motyka
Vidím, že mám ešte medzery na Vareche, pri objavovaní výborných receptov. Toto musí byť "božský" zákusok pre môjho švagra. A ten nápad, rozdeliť piškótu na 2 x. Výborné. Tak sa piškóta nasiaknutá sirupom nerozmočí ani na nasledujúci deň. Aj keď určite do ďalšieho dňa nezostane. Idem ho upiecť. To bude na zajtra prekvapenie.
1x zizazi
zizazi
Klaura, premýšľala som čo do práce...sľúbila som kolegovcom niečo dobré a veru nič lepšie ma nenapadá...už som túto dobrotu piekla nespočetne krát a zatiaľ sa nám neomrzela...proste koláčik hodný Radu zlatej varešky...super, super
1x zizazi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia