Fajitas (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Bolo mi povedane ze prava fajitas sa robi zo skirt steak =flank steak= onglet = podbrusnice, tvrde hovadzie tak akurat na polievku.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Prve 4 polozky dobre premiesame a zalejeme nim pokorenemy stejk . Najlepsie je ho dat do sacku zavriet odlozit do ladnicky ked mame cas tak cez noc a par krat otocit.
- Steak vyberieme z marinady osusime a znova posolime a pokorenime a potrieme olejom
- Rozpalime si grill mozeme potriet olejom a steak opecieme z obidvoch stran. Kolko? zalezi akych mame jedakov ci su na krvavy alebo na medium...
Opeceny steak zabalime do folie a odlozime na stranu.
- medzi tym sme si pripravili na sliziky nakrajanu papriku a cibulu, cesnak a dame dusit na panvicu tak podla chute ako kdo u nas skor tak na al dente ( ja som este podlial trochou marinady )
- tortillas som nerobil ale kupil a len dal na panvicu na minutu zohriat
- Medzi tym som z avokada cibule chilli a limetky spravil quacamole ktorym som potrel loksu
- Na quacamole som dal salsu - pico di galllo
- Odlezany steak som na tenko nakrajal proti vlaknam
- Na pico di gallo som dal tenke steakove rezance
- Na steaky isla na cibuli podusena paprika
- A na zaver to zaklincovat kyslou smotanou a naozaj dobrym chedar syrom.
Bez komentara