Fajitas (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Bolo mi povedane ze prava fajitas sa robi zo skirt steak =flank steak= onglet = podbrusnice, tvrde hovadzie tak akurat na polievku.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prve 4 polozky dobre premiesame a zalejeme nim pokorenemy stejk . Najlepsie je ho dat do sacku zavriet odlozit do ladnicky ked mame cas tak cez noc a par krat otocit.
  2. Steak vyberieme z marinady osusime a znova posolime a pokorenime a potrieme olejom
  3. Rozpalime si grill mozeme potriet olejom a steak opecieme z obidvoch stran. Kolko? zalezi akych mame jedakov ci su na krvavy alebo na medium... Opeceny steak zabalime do folie a odlozime na stranu.
  4. medzi tym sme si pripravili na sliziky nakrajanu papriku a cibulu, cesnak a dame dusit na panvicu tak podla chute ako kdo u nas skor tak na al dente ( ja som este podlial trochou marinady )
  5. tortillas som nerobil ale kupil a len dal na panvicu na minutu zohriat
  6. Medzi tym som z avokada cibule chilli a limetky spravil quacamole ktorym som potrel loksu
  7. Na quacamole som dal salsu - pico di galllo
  8. Odlezany steak som na tenko nakrajal proti vlaknam
  9. Na pico di gallo som dal tenke steakove rezance
  10. Na steaky isla na cibuli podusena paprika
  11. A na zaver to zaklincovat kyslou smotanou a naozaj dobrym chedar syrom. Bez komentara