Exotické prsia Terijaki
Autor receptu: bejgi
Dnes bola exotika na obed...
6 porcií |
120 minút príprava |
1 hod. minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso s kosťou vykostíme, umyjeme a nakrájame na 1/4nky /väčšie kúsky/
- Zázvor, sójovú omáčku, ryžové víno, korenie Shan shi wok, alebo kardamon korenie, cukor, sezam lúpaný,cesnak, šípkový lekvár, olivový olej, zamiešame do mäsa a necháme postáť aspoň na noc.
- z kosti pŕs, 7 korení a časťou cibule, soli, uvaríme vývar 1/2 hod.
- Mäsko v marináde opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.
- Nakrájame zeleninu a hubky.
- Do vývaru nasypeme nakrájanú papriku, zbytok cibule, hlivy a necháme chvíľu zovrieť, nie úplne do mäkka a na záver pridáme kokosové mlieko so solamylom /môže sa nahradiť smotanou/.
- Uvaríme ryžové cestoviny
- Na ryžové cestoviny pridáme bod č.6 a bod č.4.
- Ja zvyknem prílohu aj s čerstvo nakrájanou uhorkou so smotanou a bylinkami.
- a kto vládze ( moji chlapi áno) tak ešte po jedle koláčik :)