Evkine šuhajdy

Evkine šuhajdy
sunofmylifeSunofmylife, recept pridal: 30. decembra 2010 16:06Ďalšie jeho recepty

Šuhajdy nemôžu chýbať na vianočnom stole .... tento recept máme už roky a chuť je nenahraditeľná ....jednoducho mňam :))

Suroviny

50 ks
porcií

Postup prípravy receptu

1

Ešte budeme potrebovať 50 ks malých papierových košíčkov. Zmiešame mlieko, cukor, kávu, privedieme do varu a 8 minút varíme. Pridáme orechy, rum, rozpustenú Ceru a dobre premiešame ( Dôležité je ochutnať plnku aby bola podľa vašich predstáv - ak máte radi sviežejšiu chuť pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, ak je vám to málo sladké pridajte vanilkový cukor )

2

Nad parou si rozpustíme Ceru spolu s čokoládou. ( Čokoládu môžeme nahradiť ak zmiešame 50 g kakaa, 120g cukru a 150 g Cery - ale čokoláda je predsa len čokoláda)

3

Košíčky si rozložíme na papier na pečenie alebo na nejaký podnos. Na spodok každého dáme za malú lyžičku čokolády. Potom pridáme plnku. Navrch ide znovu čokoláda. Na zdobenie môžete použiť čokoľvek. Roztopenú bielu čokoládu, orechy, rôzne cukrové ozdoby, alebo nechajte len čisté čokoládové. Hlavne nech sa vám to páči a nech to chutí !!!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist