Evkine šuhajdy

Evkine šuhajdy
sunofmylifeSunofmylife, 24 ročná žena, Banská Bystrica, recept pridala: 30. decembra 2010 16:06Ďalšie jej recepty

Šuhajdy nemôžu chýbať na vianočnom stole .... tento recept máme už roky a chuť je nenahraditeľná ....jednoducho mňam :))

Suroviny

50 ks
porcií

Postup prípravy receptu

1

Ešte budeme potrebovať 50 ks malých papierových košíčkov. Zmiešame mlieko, cukor, kávu, privedieme do varu a 8 minút varíme. Pridáme orechy, rum, rozpustenú Ceru a dobre premiešame ( Dôležité je ochutnať plnku aby bola podľa vašich predstáv - ak máte radi sviežejšiu chuť pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, ak je vám to málo sladké pridajte vanilkový cukor )

2

Nad parou si rozpustíme Ceru spolu s čokoládou. ( Čokoládu môžeme nahradiť ak zmiešame 50 g kakaa, 120g cukru a 150 g Cery - ale čokoláda je predsa len čokoláda)

3

Košíčky si rozložíme na papier na pečenie alebo na nejaký podnos. Na spodok každého dáme za malú lyžičku čokolády. Potom pridáme plnku. Navrch ide znovu čokoláda. Na zdobenie môžete použiť čokoľvek. Roztopenú bielu čokoládu, orechy, rôzne cukrové ozdoby, alebo nechajte len čisté čokoládové. Hlavne nech sa vám to páči a nech to chutí !!!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (2,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist