Evkine šuhajdy

sunofmylife - fotkasunofmylife, 30. decembra 2010

Šuhajdy nemôžu chýbať na vianočnom stole .... tento recept máme už roky a chuť je nenahraditeľná ....jednoducho mňam :))

50 ks
porcií

Suroviny

200 g
50 ml, čierna uvarená
50 ml
150  g
50 ml
100 g
Poleva :
250 g
150 g




Postup

  1. 1

    Ešte budeme potrebovať 50 ks malých papierových košíčkov. Zmiešame mlieko, cukor, kávu, privedieme do varu a 8 minút varíme. Pridáme orechy, rum, rozpustenú Ceru a dobre premiešame ( Dôležité je ochutnať plnku aby bola podľa vašich predstáv - ak máte radi sviežejšiu chuť pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, ak je vám to málo sladké pridajte vanilkový cukor )

  2. 2

    Nad parou si rozpustíme Ceru spolu s čokoládou. ( Čokoládu môžeme nahradiť ak zmiešame 50 g kakaa, 120g cukru a 150 g Cery - ale čokoláda je predsa len čokoláda)

  3. 3

    Košíčky si rozložíme na papier na pečenie alebo na nejaký podnos. Na spodok každého dáme za malú lyžičku čokolády. Potom pridáme plnku. Navrch ide znovu čokoláda. Na zdobenie môžete použiť čokoľvek. Roztopenú bielu čokoládu, orechy, rôzne cukrové ozdoby, alebo nechajte len čisté čokoládové. Hlavne nech sa vám to páči a nech to chutí !!!!

Diskusia k receptu

klaura
pekne ozdobené ... u mňa šuhajdy a Vianoce neodmysliteľne patri k sebe ... tieto vyskúšam až na tie budúce ... :) ukladám
malinka711
ja šuhajdy veľmi nemusím....... ale tieto sú talé krásne, že by som neodolala.........
bubrienka1
do plnky som pridala zopar rozmrvených piskot, plnka sa nevytlaca z cokolady




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia