Evkine šuhajdy

Evkine šuhajdy
sunofmylifeSunofmylife, 24 ročná žena, Banská Bystrica, recept pridala: 30. decembra 2010 16:06Ďalšie jej recepty

Šuhajdy nemôžu chýbať na vianočnom stole .... tento recept máme už roky a chuť je nenahraditeľná ....jednoducho mňam :))

Suroviny

50 ks
porcií

Postup prípravy receptu

1

Ešte budeme potrebovať 50 ks malých papierových košíčkov. Zmiešame mlieko, cukor, kávu, privedieme do varu a 8 minút varíme. Pridáme orechy, rum, rozpustenú Ceru a dobre premiešame ( Dôležité je ochutnať plnku aby bola podľa vašich predstáv - ak máte radi sviežejšiu chuť pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, ak je vám to málo sladké pridajte vanilkový cukor )

2

Nad parou si rozpustíme Ceru spolu s čokoládou. ( Čokoládu môžeme nahradiť ak zmiešame 50 g kakaa, 120g cukru a 150 g Cery - ale čokoláda je predsa len čokoláda)

3

Košíčky si rozložíme na papier na pečenie alebo na nejaký podnos. Na spodok každého dáme za malú lyžičku čokolády. Potom pridáme plnku. Navrch ide znovu čokoláda. Na zdobenie môžete použiť čokoľvek. Roztopenú bielu čokoládu, orechy, rôzne cukrové ozdoby, alebo nechajte len čisté čokoládové. Hlavne nech sa vám to páči a nech to chutí !!!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (2,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist