Eintopf - kuracie stehná, bravčové mäso, zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V poslednej dobe sa mi zapáčili recepty, kde sa všetko robí v jednej nádobe. Využívam to hlavne v nedeľu. Aj dnes som doobeda čítala Andrejke knihu. Kúpim vždy dve rovnaké knihy. Jedna zostáva na Slovensku, tá je pre Terezku, druhá putuje do Austrálie. Dnes si Andrejka zmyslela, že budeme spolu čítať knihu Rozprávky o vílach. Jednu stranu som čítala ja, druhú Andrejka. Takto nám čas rýchlo ubiehal. Až som sa spamätala, že ja musím aj variť.

180 minút
na 60/10-15 °C

Postup

  1. Očistala som asi kilogram zemiakov.
  2. Nakrájala som ich a uložila do malého pekáčika. Tam som ich osolila, posypala celým kmínom.
  3. V sobotu som robila huspeninu. Kúpila som do nej aj dva svinské chvosty. Z jedného som mäso zrezala, to dám teraz pre mňa upiecť. Mäso som trochu natrela olejom, osolila, korenila, posypala som ho sušených cesnakom.
  4. Aj kuracie stehná, tie budú pre manžela, som osolila , posypala mletou červenou paprikou.
  5. Do pekáča som pridala aj bravčové mäso.
  6. Do hrnčeka som dala 2 pl kyslej smotany a asi 50 ml mlieka. Osolila som ho, rozhabarkovala a naliala na zemiaky.
  7. Pekáč som prikryla druhým, rovnako veľkým pekáčom. Rúru som vyhriala na 180 stupňov. Zakryté som piekla l hodinu, potom odkryté asi 12 minút.
  8. Už je obed hotový, môžeme obedovať.
  9. Ja som si k mojej porcii otvorila cviklu.
  10. Naložila som si z nej statočne:-)