Dyňa plnená ryžovou zmesou
Autor receptu: sueclash
6 porcií |
90 minút na 200 °C |
Postup- Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po obvode nakrojíme. Potrieme zmesou soli, korenia a papriky.
- Ryžu varíme vo vývare asi 15 minút. Rúru predhrejeme na 220 C.
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájame na jeden centimeter hrubé plátky. Rajčiny nadrobno nakrájame. Strúčik cesnaku ošúpeme a nasekáme na jemno.
- Ryžu zmiešame so zeleninou, pridáme klíčky a zmesou naplníme dyňu. Zakryjeme odkrojeným vrchom. Pečieme v rúre pri teplote 200 C asi 1 a 1/2 hodiny - až je dužina dyne mäkká a ryža zapečená. Pred podávaním ozdobíme creme fraiche.
|