Foto: rybarkuchar
Už dlhšie tu sľubujem, že zverejním svoje pekárenské pokusy. Takže dnes. Nechal som sa inšpirovať @Ameliou a jej cviklovým chlebom. Ešte jedna skúsenosť – Zobraziť celý popisUž dlhšie tu sľubujem, že zverejním svoje pekárenské pokusy. Takže dnes. Nechal som sa inšpirovať @Ameliou a jej cviklovým chlebom. Ešte jedna skúsenosť – je mnoho receptov na pečenie chleba, každý je určite výborný, no ten chlieb čo si upečiete sami bude určite najlepší.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Takže najprv pec
-
2
Treba ju vykúriť. Trvá mi to asi 2 až 3 hodiny.
-
3
Zamiesil som dve cestá. V podstate rovnaké, akurát do cesta na cviklový chlieb som pridal cviklovú šťavu. Cesto miesim rukami a vodu prilievam podľa potreby. Ten správny moment kedy je cesto vymiesené spoznám podľa toho, že sa cesto odliepa od ruky a drží tvar.
-
4
Keď cestá vykysli, vytvoril som tri chleby. Jeden klasický a dva „dvojfarebné“.
-
5
Podobne ako sa robí vianočka. Vianočku vždy pletie manželka, takže som jej vďačne prenechal túto robotu.
-
6
20 min. som ich nechal podkysnúť
-
7
A šup do pece
-
8
Po 45 min. je tu výsledok
Diskusia k receptu