Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a nadrobno pokrájame. Oddelene krájame červenú a oddelene zelenú papriku. Zelenú papriku opražíme na PL masla, podlejeme 250 ml zeleninového vývaru a na minime varíme domäkka približne 4 minúty. Tri plátky želatíny necháme napučať v chladnej vode. Zelenú papriku rozmixujeme, osolíme, okoreníme a pridáme tymian.
  2. Želatínu vyžmýkame a vmiešame do teplého paprikového krému. Krém rozdelíme do pripravených formičiek a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 30 minút. Medzitým na zvyšnej PL masla opražíme červenú papriku, podlejeme zvyšným vývarom, uvaríme domäkka a primiešame pripravenú želatínu. Krém necháme trochu vychladnúť a nalejeme ho do formičiek. Dáme naspäť do chladničky a necháme stuhnúť na 3 hodiny.
  3. Pred podávaním formičky krátko namočíme do teplej vody a želé vyklopíme na tanierik. Kyslú smotanu, cesnak a petržlenovú vňať dobre vymiešame, okreníme a osolíme. Paprikové želé podávame s cesnakovou omáčkou a bielym pečivom.