Dvojfarebné kokosové guľôčky

povazskycukor - fotkaPovažskýCukor, 6. decembra 2016

Komerčný recept
Pečenie sa v našich domácnostiach stáva čoraz populárnejšie. Prináša radosť, o ktorú sa chceme podeliť s rodinou, priateľmi či známymi. Vyskúšajte recept Zobraziť celý popis
Komerčný recept
Pečenie sa v našich domácnostiach stáva čoraz populárnejšie. Prináša radosť, o ktorú sa chceme podeliť s rodinou, priateľmi či známymi. Vyskúšajte recept na Dvojfarebné kokosové guľôčky od blogerky Angie bakes, ktorý vám prináša SweetFamily a vychutnajte si spolu krásne Vianoce. Ďalšie vianočné recepty nájdete na www.sweet-family.sk.

20 ks
porcií

Suroviny

Ingrediencie na bielu vrstvu:
50 g
50 g
50 g strúhaný
1 kvapka
Ingrediencie na tmavú vrstvu:
200 g
100 g mleté
50 g
120 g
3 PL (alebo rumová aróma)
 uvarená
 strúhaný (na vyvaľkanie)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme vnútornú bielu vrstvu - zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom a pridáme kokos. Z tejto hmoty tvarujeme maličké guľôčky (20 kusov) a uložíme ich do mrazničky.

  2. 2

    Na tmavú vrstvu si zomelieme sušienky na jemno, zmiešame ich s mletými orechmi, kakaom a práškovým cukrom. Prilejeme rum a toľko kávy, aby sa hmota dala pekne tvarovať.

  3. 3

    Biele guľôčky vyberieme z mrazničky, z tmavej hmoty odoberieme menšiu dávku, sploštíme v ruke, do stredu uložíme bielu kokosovú guľôčku, uzavrieme a vytvarujeme veľkú guľôčku. Vyvaľkáme v kokose.

  4. 4

    Opakujeme, až kým sa nám hmoty neminú. Skladujeme v chlade. Z tejto dávky vyjde 20 kusov.

Diskusia k receptu

haji
Kuičky krasavice, na řeze efektní, určo se v puse rozplývají!
bubaya
Ej, to vyzerá dobreeeee, hodné vyskúšať.
jack
Tak to je môj šialok kávy.Páčia sa mi,u nás určite budú.
laura58
Tak som tieto guľky včera vyskúšala. Chutia dobre, ale tej bielej plnky je veľmi málo. Konečný výsledok vôbec nezodpovedal tu uverejnenej fotografii. Takže, ak to budete robiť, odporúčam robiť 3xviac plnky.