Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom istá, urobila som do zálohy aj so žampiómni.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto si urobí každý podľa svojho rcp, ja sa priznám bez mučenia, že tento krát som kúpila hotové čerstvé. Omáčka: v miske pomiešam paradajkové pyré s ostatnými prísadami
  2. Polkájala som si žampióny a cesnak a nachystala všetko, čo budem potrebovať. Na sporák som dala dve panvice, do jednej som dala olivový olej a cesnak, do druhej masť a cesnak, cesnak som trochu popražila a vyhodila
  3. Do panvice s olejom som pridala krevety, mala som vylúpané a trochu som ich popražila, pridala som citr, šťavu, medvedí cesnak a vňať, trochu som dosolila
  4. Do panvice s masťou som dala žampióny, trochu som ich podusila, pridala rascu a soľ
  5. Cesto som rozdelila na dve polovice, vyváľkala a dala na plechy na papier, cesto som potrela trochou oleja, rozdelila som na ne omáčku. Na jednu som dala krevetovú zmes a na polovicu aj olivy a mozarellu
  6. Na druhú som dala žampióny, na polovicu olivy a mozarellu
  7. Na obe som nasypala nastrúhaný syr
  8. Piekla som v telovzdušnej rúre na 200° asi 15 min.