Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom istá, urobila som do zálohy aj so žampiómni.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto si urobí každý podľa svojho rcp, ja sa priznám bez mučenia, že tento krát som kúpila hotové čerstvé.
Omáčka: v miske pomiešam paradajkové pyré s ostatnými prísadami
- Polkájala som si žampióny a cesnak a nachystala všetko, čo budem potrebovať. Na sporák som dala dve panvice, do jednej som dala olivový olej a cesnak, do druhej masť a cesnak,
cesnak som trochu popražila a vyhodila
- Do panvice s olejom som pridala krevety, mala som vylúpané a trochu som ich popražila, pridala som citr, šťavu, medvedí cesnak a vňať, trochu som dosolila
- Do panvice s masťou som dala žampióny, trochu som ich podusila, pridala rascu a soľ
- Cesto som rozdelila na dve polovice, vyváľkala a dala na plechy na papier, cesto som potrela trochou oleja, rozdelila som na ne omáčku.
Na jednu som dala krevetovú zmes a na polovicu aj olivy a mozarellu
- Na druhú som dala žampióny, na polovicu olivy a mozarellu
- Na obe som nasypala nastrúhaný syr
- Piekla som v telovzdušnej rúre na 200° asi 15 min.