Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
Autor receptu: redakcia
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.
Postup
- Na olivovom oleji urestujeme krevety, pridáme nasekaný cesnak, na jemno nakrájaný zázvor, cherry rajčiny nakrájané na štvrťky a zalejeme kokosovým mliekom. Ochutíme soľou, čiernym korením a zeleným karí korením, pridáme limetkové listy a citrónovú trávu.
- Podusíme a nakoniec pridáme kúsok masla na zjemnenie. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a nasypeme do omáčky. Nakoniec pridáme nasekaný čerstvý koriander.
- Náš tip: Varené cestoviny nikdy nepreplachujeme vodou, aby sa lepšie spojili s omáčkou.