Dusená kapusta

Dusená červená kapusta

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nastrúhame alebo nakrájame na tenké pásiky.
  2. Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju do sklovita na masti. Pridáme kryštálový cukor a necháme skaramelizovať.
  3. K skaramelizovanej cibuli pridáme nakrájanú červenú kapustu a hneď na začiatku ju v hrnci zalejeme octom. Takto si zanechá peknú farbu.
  4. Kapustu s cibuľou premiešame, podlejeme trochou vody a dusíme. Asi v polovici varenia pridáme nastrúhané a jablko (bez šupky). Osolíme a necháme dusiť kým nezmäkne.
  5. Ak to bude potrebné a budeme mať viac šťavy, môžeme kapustu zahustiť (trochu škrobu rozpustíme vo vode, pridáme ku kapuste, varíme ešte pár minút a necháme zhustnúť).