Dusená kapusta

Dusená červená kapusta s jablkami

Autor receptu: redakcia

Vynikajúca príloha k nedeľnému pečenému mäsku.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlavičku červenej kapusty rozštvrtíme a hlúbik vykrojíme. Kapustu nakrájame na jemné rezančeky. V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom dosklovita opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  2. Vložíme nakrájanú kapustu, prisypeme drvenú rascu, krátko restujeme, podlejeme červeným vínom, vodou, ochutíme soľou, necháme povariť, potom prikryjeme pokrievkou a dusíme ešte asi 15 minút.
  3. Nakoniec primiešame jablká, ktoré sme zbavili jadrovníkov a nakrájali na tenké plátky. Dusíme domäkka. Potom kapustu poprášime polohrubou múkou, premiešame, chvíľu podusíme a nakoniec ochutíme cukrom a citrónovou šťavou.