Dusená kapusta
Dusená červená kapusta s jablkami
Autor receptu: redakcia
Vynikajúca príloha k nedeľnému pečenému mäsku.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlavičku červenej kapusty rozštvrtíme a hlúbik vykrojíme. Kapustu nakrájame na jemné rezančeky. V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom dosklovita opražíme najemno
nakrájanú cibuľu.
- Vložíme nakrájanú kapustu, prisypeme drvenú
rascu, krátko restujeme, podlejeme červeným vínom,
vodou, ochutíme soľou, necháme povariť, potom prikryjeme pokrievkou a dusíme ešte asi 15 minút.
- Nakoniec primiešame jablká, ktoré sme zbavili jadrovníkov a nakrájali na tenké plátky. Dusíme domäkka. Potom kapustu poprášime polohrubou múkou,
premiešame, chvíľu podusíme a nakoniec ochutíme cukrom
a citrónovou šťavou.