Držky na paprike

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.
  2. Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať, pridáme mletú červenú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame ručnou metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme k varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania varíme 20 minút.
  3. Pred koncom varenia ochutíme rozotreným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo kysnutou knedľou.