Drobné medovníčky

frezia68 - fotkafrezia68, 14. februára 2010

Tieto medovníčky nie je potrebné piecť v predstihu,sú mäkké a nestvrdnú,ak ich dám po vychladnutí do mikroténového vrecúška( netreba pridať jabĺčko).

Suroviny

400  g
120  g
160 g
60  g
2  ks
1  káv.lyž.
1   káv.lyž.




Postup

  1. 1

    Med a maslo rozpustíme a spracujeme s rozšľahanými vajíčkami.Múku,sódu,cukor a koreniny( mleté klinčeky,badián,škorica,aníz),citr.kôru dáme na dosku,spracujeme s ostanými prísadami a necháme asi jednu hodinu odpočívať prikryté utierkou.Na pomúčenej doske rozvaľkáme asi na hrúbku 5 mm,vykrajujeme rôzne tvary,kladieme na papier na plech,natrieme rozšľahaným bielkom vopred( aby nebola pena),môžeme ozdobiť mandľou a pečieme v dobre vyhriatej rúre do ružova ( 2-3 min. neotvárať rúru) a potom znížime z 220°C na 190°C a dopečieme do zlatohneda.Dobrú chuť!20

Diskusia k receptu

an3da
Tak tento recept istotne vyskúšam, tým bielkom sa potiera aby boli lesklé?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia