Foto: tkatka
Chutný syr bez syridla.
1200g
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mlieko dáme do hrnca a roztrúsime doň tvaroh. Pristavíme na sporák.
-
2
Pri stálom miešaní privedieme do varu, znížime oheň a varíme 5 minút. Odstavíme a necháme 20 odstáť.
-
3
Zatiaľ si margarín roztopíme.
-
4
Tvaroh s mliekom scedíme.
-
5
Tvarohovú hmotu vratime do hrnca a zamiešáme doň roztopený margarín.
-
6
Pridáme vajíčka, sóda bikarbónu a soľ, rozmiešáme.
-
7
Pristavíme na sporák a pri stálom miešaní varíme 6 minút.
-
8
Vylejeme do formy srnčí chrbát vyložení foliou. Dáme do chladničky 1 noc.
-
9
Vyklopíme a odstránime foliu.
-
10
Nakrájame.
Uložím si ho aj napriek tomu, že ja domáce mlieko nezoženiem...
Zatim si ulozim recept a az najdu nejakou kravu,podojim a udelam!:))))