Domáci chlieb

Autor receptu: 8iwushqa1

tento chlieb ma naučila piect moja mamina a máme ho velmi radi..lepší ako kupovaný :)

90 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy si dáme múku,kvások,kmín,sol,ocot,nastrúhané zemiaky,vl.vodu a slnečnicu a všetko vymiesime na hladké cesto a necháme ho pol hodiny kysnút.Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku,premiesime a znova necháme pol hodinu kysnút.Po vykysnutí znova premiesime a formujeme do tvaru chleba.Hotový chlieb dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pol hodinu kysnút.
  2. Po vykysnutí chlieb potrieme studenou vodou a dáme to rozohriatej trúby a pečieme cca 15-20 minút pri 250 stupnoch pokial nechytí hnedkastú farbu.Potom pečieme 50 minút pri 170 stupnoch.Počas pečenia ho potrieme vodou aspon 3-4 krát.Po upečení ho potrieme ešte raz.Chlieb pred tým ak ho vložíme do trúby možme posypat sezamom.