Domáci chlieb z ľanovými semiačkami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Inšpiráciou na tento chlebík mi bol @ Kadely hlavne s pridaním kávy do cesta.
40 minút príprava |
45-50 minút na 200 °C |
Postup
- Do misky som preosiala múku,urobila jamku a do nej som rozmrvila droždie,pridala cukor a zarobila s trochou vody kvások.Kým mi kvások vykysol,pridala ostatné suroviny a zapravila na chleba.Nechala som na teplom nieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto som vyvaľala,
- a nechala na výmastenom plechu podkysnuť,kým sa rúra nahreje.Rúru si nahrejeme na 200°C a dáme piecť.Pred pečením chlebík potrieť vodou.
- Pri 200°C pečieme 20 min. a potom stiahneme na 120 °C a dopekáme ešte 25 min. Chlebík pekne upečený necháme vychladnúť na mriežke.