Domáce žemličky

marijam - fotkamarijam, 27. februára 2013
Domáce žemličky
Foto: marijam
12
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

350 ml
3 PL
1 PL
2 ČL
300 g
100 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme kvások z droždia, asi dva deci vody, hl. múky, cukru. Všetky sypké suroviny, olej a zvyšnú vodu si zamiešame v miske.

  2. 2

    Keď kvások vykysol pridáme ho do misky a premiešame. Necháme kysnúť asi 25-30 minút. Potom znova premiešame a necháme podkysnúť asi 15 minút. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 12 častí.

  3. 3

    Na plechu necháme podkysnúť. Ja si ich pred pečením potriem vodou narežem vrch a posypem sezamom. No a potom sú "prudko ž*avé" :-)

Diskusia k receptu

afataga
pekne sa vydarili, ja davam vzdy do cesta aj trochu masti, aby na druhy den neboli suche
marijam
Ďakujem...v tomto recepte mám olej..piekla som ich asi pred troma dňami a ešte dnes sa dojedali..úplne mäkké :-) No a dnes som musela upiecť novú várku :-)
anina6
robím podobné, tiež sa po nich len zapráši. len toho droždia na pol kila múky dávam polovičku.
afataga
prepac som si nevsimla :-) skus niekedy mast, ak chces
afataga
davam od oka, tak 2-3 lyzice, aku mam prave naladu :-)
marijam
Ďakujem pekne :-)
Mariaklara // Vyskúšam niekedy :-)
martamm
Veľmi pekné, ale zdá sa mi dosť veľa soli na množstvo múky, ľahko však uberiem :)
marijam
Ja si tiež mnoho receptov upravujem...i keď pravdu povediac ja dávam do tohto receptu na toto množstvo toľko soli...a vôbec to potom necítiť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia