Domáce špenátové gnocchi (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
Niet nad domáce gnocchi, rýchly recept na výbornú večeru.
Postup
- Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Uvarené prepasírujeme, pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky. Z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky. Z kúsočkov urobíme guľky a sploštíme ich vidličkou. Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové. Omáčku: na panvici roztopíme maslo a opečieme cesnak buď pokrájaný na plátky, alebo len rozpučený rukou pridáme mrazený špenát premiešame a necháme povariť. Osolíme pridáme štipku muškátového orecha a zalejeme mliekom primiešame parmezán a necháme trošku ( redukovať) zhustnúť. Zmiešame s gnocchami a podávame ešte postrúhané parmezánom.
- zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme (toto bolo 3 ks pre menej osôb)
- prepasírujeme
- pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky
- z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky
- z kúsočkov urobíme guľky
- sploštíme ich vidličkou
- trošku piplačka ale výsledok stojí zato
- Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové
- nepreplachujeme( ak nemáme ešte omáčku pridáme kúsoček masla)
- (tu je pouzitý hotový ochotený špenát so smotanou)
- (a tu listový bez cesnaku) pridáme smotanu alebo sojové mlieko ( chuť je skoro rovnaká lebo sojové mlieko je sladšie ) a parmezán
- zmiešame s gnocchami
- podávame ešte postrúhané parmezánom