Domáce rybie prsty (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Kupujete hotové rybie prsty? Ja už nie. Pripravujem ich doma a nemusím mať obavy, že v kúpenom balíku je množstvo ryby porovnateľné s akváriovou rybičkou. Ostatné sú len zahusťovadlá a umelé príchute.

120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, cibuľu vyberieme a olej odložíme, mrazené filety necháme rozmraziť a vyžmýkame vodu, pri čerstvej vykostenej rybe nám táto činnosť odpadá, pomelieme spolu s cibuľou a ovsenými vločkami, pridáme vajíčko, korenie na ryby a premiešame, ak treba zahustíme pomletými vločkami alebo múkou, strúhankou
  2. dobre premiešame, máme zmes ako na fašírky, vytvarujeme bochník a necháme 15 minút odpočívať
  3. pripravíme si dve väčšie mikroténové vrecúška, ktoré rozrežeme na pláty, jeden položíme na pracovnú dosku naň dáme bochník, prikryjeme druhým a rybaciu zmes rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm
  4. nakrájame si prsty (nie svoje, ale rybie)
  5. oddelíme od seba
  6. spolu aj s mikroténom presunieme na plech, prikryjeme druhým mikroténom a dáme do mrazničky stuhnúť na 1/2 až 1 hodinu, zatiaľ si pripravíme prílohu, ja som zvolila zamiakovú kašu
  7. po hodine vyberieme a obalíme v trojobale, dáme pražiť. Ak nespotrebujeme celé množstvo, tak ostatné necháme úplne zmraziť a pripravíme čerstvé v prípade potreby.
  8. NEPRAŽENÁ VERZIA - časť prstov som obalila iba v múke dala na plech s papierom na pečenie a potrela ostatým vajíčkom z trojobalu a dala piecť, po 15 minútach som prsty potrela ostatým olejom z praženej cibule a dopiekla do chrumkava
  9. Takto vyzerajú zapečené rybie prsty.