Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou fotorecept
Foto: maartina
Ravioli sú jedny z najjednoduchších cestovín, ktoré si môžeme pripraviť doma ...to aspoň je uvedené v jednej z mojich kuchárskych kníh ...a neklamali :))
porcie
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
3 |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
125 g |
|
70 g, postrúhaný |
|
1 rozšľahané |
|
štipka |
|
250 g, mrazený mletý , , kt. rozmrazíme a vyžmýkame |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
90 g |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku si preosejeme, uprostred urobíme jamku, pridáme vajcia, soľ a olej. Prstami spojíme múku s tekutinou, až sa vytvorí lepkavá guľa.
-
2
Cesto spracúvame pokým nie je hladké a nelepí sa na dosku. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie potretej olejom a necháme odstáť pri izbovej teplote asi 30min.
-
3
Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame ricottu s polovicou parmezánu, vajcom, muškátových orieškom, špenátom, soľou a čiernym korením podľa chuti.
-
4
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme natenko. Necháme ho schnúť asi 20min., potom ho rozkrojíme napoly a dáme plnku. Cesto medzi plnkou potrieme vodou.
-
5
Druhú polovicu cesta preložíme na naplnené cesto a rukou postláčame okolo plnky. Radielkom narežeme ravioli. Necháme ich ešte trochu stáť, aby obschli a potom dáme ho hrncia s vriacou posolenou vodou s troškou oleja. Varíme do mäkka cca 8-10 min.
-
6
Pripravíme omáčku: roztopíme maslo, pridáme múku, pražíme asi 1min., postupne prilievame smotanu. Keď je omáčka príliš hustá, dolievame po troške mlieko. Necháme dobre prejsť varom. Ochutíme soľou, mletým korením, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou.
-
7
Ravioli podávame s maslom, prelejeme omáčkou, posypeme zvyšným parmezánom a čiernym korením. ...dobrú chuť :)
Diskusia k receptu