Domáce karamelky

ulicna11 - fotkaulicna11, 9. februára 2012
30
porcií
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
140 g
70 g
70 g




Postup

  1. 1

    všetko dáme do hrnca,najlepšie teflon,varíme asi 35-40 minút,za občasného miešania,ked nám to začne tmavnúť a hustnúť,môžeme pridať orech,kokos,granko...masu vylejeme do studenou vodou vypláchnutej nádoby a necháme stuhnúť.Pokrájame na kocky,sú fakt super,odporúčam vyskúšať.

Diskusia k receptu

an3da
Toto istotne vyskúšam, ohlásim ak sa mi podarí, mám nádej že sa moja
dcéra bude tešiť, ona zbožňuje karamelky. Ukladám.
betty21
Ja som niekedy robiela krowky, ale tieto sa mi páčia viac :)
irenaw
pozdáva sa mi to, vyskúšam keď budeme čakať nejakých maškrtníkov :)
remcula
Napadá mne, jestli by to šlo nalít do silikonových formiček na bonbóny. Ukládám si to a díky!!
evanaaa
Karamelky som síce nerobila ale z týchto surovín, okrem cukru som si robila nápoj pri prechladnutí a chutil mi, to maslo akoby robilo z mlieka smotanu. A teraz, ak to uvarím, mám karamele. Myslela som, že tam má ísť aj sušené mlieko alebo Salko, ale nie, vyskúšame....
an3da
Nepodarilo sa, bolo tekuté, nevadí, zjedli sme lyžicou so sušienkami.
ulicna11
Ani mne to na prvý krát nevyšlo,tiež boli riedké,potom zase tvrdé,že sme to museli doslova rúbať sekerkou...ale na ten čas varenia si musí každý prísť sám.Teraz už viem ako nato,varím ich približne 30 minút a sú fakt vynikajúce....
petulda
ta tvrdost, je to sposobene tym, ze cukor sa musí varit postupne po urcitu teplotu. Treba si kupit cukrarsky teplomer. Medzi tahavymi a tvrdymi karamelkami je len par stupnov rozdiel... urobit dobre karamelky nie je sranda :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia