Domáca pizza bez kysnutia, alebo ovocný koláčik bez kysnutia
Foto: diabambulka
Výborné na prípravu nenáročné, rýchle a chutné cesto. Naozaj môžem len doporučiť.
Postup
-
1
Z vlažnej vody, cukru, 2 PL múky a droždia si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, štipku soli, hotový kvások a vymiesime. Cesto si rozdelíme na 2 časti. Do cesta na ovocný koláčik pridáme ešte 2 PL práškového cukru a ešte premiesime. Na vymastený plech roztalčíme cesto a na vrch si poukladáme podľa chuti buď suroviny na pizzu ( tomat, korenie na pizzu, saláma, šunka, šampiňóny, klobása, syr, lečo, alebo čerstvú paradajku a čerstvú papriku ) a na ovocný koláč ovocie podľa chuti ( slivky, jahody, ribezle ) drobenku (hrubá múka,alebo strúhanka, maslo, práškový cukor) a posypeme škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 170 °C .
-
2
Dobrú chuť :-)))
sladké???
vyskúšam :-)
Posýpka:
150 g múka polohrubá
100 g cukor práškový
12,5 dkg maslo
jabaletka toto cesto je po upečení dokonca aja na druhý deň super mäkučké má neuveriteľne dobrú konzistenciu, je super rýchle a to je na ňom najalepšie, naozaj odporúčam. Dokonca s týmto receptom prišiel môj manžel, ktorému veľmi chutilo a receptík doniesol od svojej sestry :-))) u nás doma vyskúšané a nad mieru celáá rodinka spokojná a u nás dom aje jednoducho top.
3sandra3 pekný názov rubriky, nechcám sa inšpirovať a asi založím aj ja novú rubriku:-)
katka82 ja už robím posýpku od oka, ale mám v svojich receptíkoch na kysnuté aj posýpku : Posýpka:
50 g múka hrubá, 50 g cukor práškový, 30 g masla :-)