Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením fotorecept
Foto: pusta
Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím ho v malom množstve vody a rozmixujem ho s kúskami Zobraziť celý popisTúto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím ho v malom množstve vody a rozmixujem ho s kúskami surovej bravčovej pečene. Do masy pridám vajce, rýchlosoľ, koreniny, na hrubo drvené celé čierne a zelené korenie, múku a dobre premiešam. Túto masu vlejem do formy na biskupský chlebíček, upečiem vo vodnom kúpeli, nechám v chladničke 24 hodín. Podávam s plátkami pomaranča a čučoriedkovým kompotom.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g bez kosti a kože |
|
400 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 -2 ks podľa veľkosti |
|
1 PL |
|
1 Cl |
|
1-2 ks |
|
2 ks |
|
1 CL na jemno drvené |
|
1 PL na hrubo drvené |
|
1 CL na hrubo drvené |
|
3 - 5 PL |
|
3 PL |
|
plátky |
|
|
|
p.p |
|
5 guličiek |
|
Postup
-
1
Kúpila som si pekne prerastený bravčový bôčik.
-
2
Pokrájala som ho na plátky, potom na kocky.
-
3
Kocky bôčika som varila v hrnci v malom množstve neosolenej vody cca 1 hodinu, potom som ich nechala vychladnúť.
-
4
Nachystala som si bravčovú pečeň, pokrájala som ju na plátky a tie..
-
5
...na malé kúsky. Tip: bravčovú pečeň pred krájaním je dobré dať na 15 minút do mrazničky, ľahko sa krája, pri krájaní sa nedrolí.
-
6
Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky a ...
-
7
...osmažila som ju na oleji, potom som ju nechala vychladnúť.
-
8
Pripravila som si koreniny. V mažiari som na jemno potlkla celé čierne korenie /1CL/, celé nové korenie, klinček, bobkové listy.
-
9
V hrnci som rozmixovala kocky uvareného bôčika...
-
10
Pridala som kúsky surovej bravčovej pečene a znovu som celé spolu premixovala.
-
11
Pridala som vychladnutú, osmaženú cibuľu a ešte raz som celé premixovala do hladka.
-
12
Do masy som pridala vajce, na jemno potlčené koreniny, mletý dumbier, na hrubo potlčené celé čierne a celé zelené korenie, rýchlosoľ Pragandu /paštika má krajšiu farbu, kto nemá, použije obyčajnú kuchynskú soľ/, nastrúhala som muškátový oriešok a ...
-
13
...pridala som hladkú múku, celé som dôkladne premiešala. Masu som vliala do olejom vymazanej formy na biskupský chlebíček, prikryla alobalom a vložila som piecť do trúby.
-
14
Paštiku som piekla vo vodnom kúpeli 90 minút na 180-tich stupňoch, paštiku som nechala vo forme vychladnúť a odložila som j na 24 hodín do chladničky odpočinúť, aby sa všetky chute dobre prepojili.
-
15
Hotovú paštikusom vyklopila na podnos a podávala som ju s plátkami pomaranča a čučoriedkovým kompotom.
dakujem za vyskúšanie.
dakujem za vyskúšanie i pekné hodnotenie.
z uvarenej br.hlavy alebo bočika..potom sa primieša
surová pečeň a múka.Vidím v tebe ,,konkurenciu".Nepochybne si šikovná a života skúsená žena.
Prajem ti pekný večer
dakujem za krásne ohodnotenie. od teba si to veľmi vážim.
ps. prosím ťa, nevymazávaj svoje komentáre o údení, sú veľmi cenné a mnohým iste aj pomôžu. myslím, že nikto ti ich nemá za zlé, práve naopak.
pekný deň prajem do NL.
dakujem za peknú pochvalu.