Domáca Pali paštéta (fotorecept)
Autor receptu: lencsejani
recept mám od kolegu, dávno som sa na neho chystal, až konečne prišiel deň D :-)
20 minút príprava |
90+90 minút na 80 °C |
Postup
- Bôčik pokrájame a pomelieme
- pomelieme aj kápiu
- pomelieme aj paradajky bez šupky a feferónky, pridáme cibuľu pokrájanú na kocky a pretlačený cesnak, ochutíme soľou a prisypeme mleté horčicové semienka. Celú zmes postavíme na sporák a za občasného premiešania, aby neprihorelo, varíme 1,5 hodiny.
- necháme vychladnúť a pridáme vajcia a horčicu, poriadne pomiešame
- celé pomixujeme tyčovým alebo stolovým mixérom, ja som to robil v stolovom, dostal som jemnú štruktúru za pár minút.
- ponakladáme do vyvarených flašiek a sterilizujeme na 80°C 1,5 hodiny. Ja som robil z polovičnej dávky surovín a naplnil som 7 kusov malých zaváraninových flaštičiek.
- po vychladnutí ich treba skladovať na chladnom mieste, aby tuk stuhol, bude sa lepšie natierať na chlieb. Boli sme prekvapení výbornou chuťou, môžem len odporúčať. Konzervy z obchodu sa môžu schovať:-) nie je s tým veľa roboty a oplatí sa robiť túto paštétu aj kvôli tomu, že vieme, čo v nej je a ozaj je výbornej chuti.